Bombă în politică. Zelenski pregătește o vizită surpriză în România! Ciolacu marele amfitrion

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este pe cale să sosească în România, potrivit unor declarații recente ale prim-ministrului ucrainean, Denis Şmîhal. Într-o discuție exclusivă cu Digi24, Şmîhal a dezvăluit că liderul ucrainean va face o vizită oficială în țara noastră, deși data exactă rămâne încă un mister.

După ce a călătorit în țările vecine României, inclusiv în Bulgaria, Zelenski se pregătește să marcheze o altă oprire importantă în turneul său. Întrebat despre posibilitatea unei astfel de vizite, Şmîhal a afirmat: “România este un aliat de nădejde și un partener valoros pentru noi. Sunt convins că președintele Zelenski va veni în România în viitorul apropiat.” Prim-ministrul ucrainean a mai menționat că relațiile dintre cei doi lideri sunt extrem de solide.

Mai mult, se pare că o întâlnire între Zelenski și premierul român, Marcel Ciolacu, este pe agenda oficială, deși detaliile sunt încă neclare.

În contextul regional, Ucraina se pregătește să găzduiască un summit major pe 23 august, sub numele de Platforma Crimeea. Inițiativa, lansată de Kiev în 2021, aduce laolaltă națiuni pentru a discuta despre securitatea în regiunea Mării Negre și pentru a condamna anexarea Crimeei de către Rusia. România a fost un susținător ferm al acestei platforme încă de la început.

În încheierea interviului, Şmîhal a subliniat: “Relațiile dintre Ucraina și România sunt mai puternice ca niciodată. Sunt optimist în privința unei vizite a președintelui Zelenski în România, chiar dacă data exactă rămâne încă neconfirmată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *