Educatoare „Let’s Fight” din Pitești, condamnată cu suspendare: Abuz fizic și verbal asupra copiilor

O educatoare de la o creșă din municipiul Pitești a primit o sentință de trei ani de închisoare cu suspendare, la care se adaugă interdicția de a lucra cu persoane minore, după ce a fost găsită vinovată de purtare abuzivă față de copiii pe care îi avea în grijă. Femeia a strâns de gât o fetiță și a lovit un băiețel, provocându-i acestuia o sângerare din nas. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, conform news.ro.

Liderul Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat pentru News.ro că astfel de cazuri trebuie tratate cu cea mai mare severitate și sancționate corespunzător. El a subliniat importanța selecției riguroase a cadrelor didactice cu adevărat potrivite pentru a preda în sistemul de învățământ, deoarece nu doar cunoștințele academice contează, ci și abilitățile de comunicare și relaționare cu copiii.

Femeia care ocupă funcția de educator-puericultor la o creșă din cartierul Trivale din Pitești a fost trimisă în judecată în iunie 2022, iar după un an de proces a fost găsită vinovată. Judecătorii din cadrul Judecătoriei Pitești au emis o sentință de un an și nouă luni de închisoare pentru o faptă de purtare abuzivă comisă în aprilie 2022 și de doi ani și cinci luni de închisoare pentru purtare abuzivă în formă continuată, fapte comise în aprilie și mai 2022. Instanța a decis să combine cele două pedepse și a aplicat cea mai grea pedeapsă de doi ani și cinci luni de închisoare, la care se adaugă o treime din prima pedeapsă, rezultând o pedeapsă finală de trei ani de închisoare. Totuși, executarea pedepsei a fost suspendată.

În plus, instanța de judecată a impus inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării mai multor drepturi, printre care dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, precum și dreptul de a exercita profesia de educator-puericultor și de a desfășura o activitate care presupune contact direct și sistematic cu persoane minore cu vârste mai mici de 15 ani. Aceste interdicții sunt valabile pe o perioadă de patru ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii.

De asemenea, femeia a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Pitești sau Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, pe o perioadă de 100 de zile.

Acuzațiile procurorilor se bazează pe fapte concrete, conform cărora educatoarea ar fi abuzat atât fizic, cât și verbal mai mulți copii. Printre acestea, se numără trântirea cu fundul a unei olițe din plastic, care a provocat vânătăi în zona intimă a unui copil în vârstă de 3 ani și 4 luni, și strângerea cu mâna de zona gâtului a unei fetițe, provocându-i suferințe fizice. De asemenea, educatoarea ar fi lovit cu palma în zona feței un copil în vârstă de 3 ani și 3 luni, acesta căzând cu fața la nivelul solului și prezentând o sângerare la nivelul nasului.

Această sentință poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *