DSP Iași anunță programul unităților medicale și farmaciilor de gardă pentru perioada 30 Noiembrie – 3 Decembrie 2023

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a publicat un comunicat important pentru locuitorii județului Iași, oferind detalii esențiale despre disponibilitatea serviciilor medicale și farmaceutice în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2023, care include zile libere naționale

Unități de Primire Urgențe active în Iași

Pentru a asigura asistența medicală de urgență în această perioadă, DSP Iași a enumerat următoarele spitale care vor funcționa în regim de urgență:

– UPU Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon Iași, disponibil la numărul de telefon 0232.240822.

– UPU Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii ”Sf. Maria” Iași, care poate fi contactat la 0232.264266.

– UPU Spitalul Municipal Pașcani, accesibil la numărul 0232.763600.

Pentru informații suplimentare despre alte unități sanitare din județ, DSP Iași îndrumă publicul să consulte graficul gărzilor disponibil pe site-ul lor oficial: [https://dspiasi.ro/informatii-utile/garzi/](https://dspiasi.ro/informatii-utile/garzi/).

Maternități de gardă în Iași

În ceea ce privește asistența medicală pentru maternități, următoarele unități vor fi disponibile:

– Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, pe 1 decembrie 2023, la numărul 0232.210392.

– Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă, în zilele de 30 noiembrie, 2 și 3 decembrie 2023, la numărul 0232.213000 (interior 233 – triaj).

Farmacii de gardă în Iași și Pașcani

Pentru necesități farmaceutice, următoarele farmacii vor funcționa nonstop:

– În Iași: Ropharma (Piața Unirii nr. 3, tel: 0232 220 549) și Rosmarin (Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 44, tel: 0232 263 365).

– În Pașcani: Galemih (Str. Gării nr. 91, tel: 0232 760 612).

Centre de permanență și alte servicii medicale

Lista completă a Centrelor de Permanență din județul Iași, împreună cu datele de contact și zonele arondate, pot fi consultate pe site-ul DSP Iași: [https://dspiasi.ro/informatii-utile/centre-de-permanenta/](https://dspiasi.ro/informatii-utile/centre-de-permanenta/).

În cazul urgențelor medico-chirurgicale neinternate, concediile medicale pot fi acordate de medicii de familie în prima zi lucrătoare, pe baza recomandării medicului care a asistat urgența. Pentru persoanele care s-au adresat centrelor de permanență, concediile medicale pot fi eliberate de medicii care au acordat consultația.

Eliberarea certificatelor constatatoare de deces

În această perioadă, certificatele constatatoare de deces vor fi eliberate de Serviciul Județean de Ambulanță Iași, Ambulanța Privată Dacomed Iași, Ambulanța Privată For You Med Iași și Ambulanța Privată Med (Medical Emergency Division), prin apelarea numărului unic de urgență 112.

DSP Iași își reafirmă angajamentul de a asigura accesul la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii județului, în special în perioadele cu zile libere legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *