Digitalizarea în spitalele din Iași: O nouă etapă în era modernă

Medicine doctor hand working with modern computer interface as medical network concept

Iași, (Data) – Digitalizarea a devenit centrul atenției în județul Iași, unde autoritățile sunt hotărâte să modernizeze serviciile oferite cetățenilor. Marius Sorin Dangă, reprezentantul CJ Iași, a subliniat importanța procesului de digitalizare în spitalele subordonate Consiliului Județean.

“Am început această săptămână punând accentul pe digitalizarea serviciilor pe care CJ și instituțiile din subordine le oferă”, a declarat Dangă. Într-o mișcare rapidă, în cadrul unei ședințe extraordinare, au fost aprobate acordurile de parteneriat pentru trei dintre cele mai importante spitale din Iași: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” și Maternitatea “Cuza Vodă”.

Acest demers nu este însă singurul efort de modernizare. Dl. Dangă a mai menționat că, în colaborare cu colegii din DPDD de la Consiliul Județean Iași, sunt în pregătire aplicații pentru alte trei spitale esențiale din județ. “Toate cele șase spitale din subordinea CJ vor avea o analiză de nevoi pentru digitalizare și vor avea aplicații depuse,” a afirmat Dangă.

O altă realizare de notat este protocolul de colaborare aprobat de consilierii județeni între Consiliul Județean Iași și Autoritatea pentru Digitalizarea României. Acest protocol are ca scop interconectarea E-Portalului dezvoltat de CJ Iași cu Platforma Software Centralizată pentru Identificarea Digitală (PSCID), realizată de ADR. Aceasta este o mișcare strategică menită să sprijine proiectul „Simplificarea procedurilor administrative la nivelul Consiliului Judeţean Iași”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

În contextul global actual, unde tehnologia și digitalizarea joacă un rol crucial, eforturile depuse de autoritățile județului Iași subliniază importanța adaptării la cerințele secolului XXI, oferind cetățenilor acces la servicii rapide și eficiente.

Încheiând, este clar că Iași-ul se îndreaptă spre o eră digitală în domeniul medical, promițând îmbunătățiri semnificative în calitatea serviciilor și eficiența administrativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *