Scandal la UNTOLD: Artistul Gheboasă, sancționat pentru versurile sale! Organizatorii tac și încasează profituri

Noutăți de ultim moment: Jandarmeria Cluj a aplicat o sancțiune asupra lui Gheboasă pentru prestația sa de la UNTOLD! CNCD a fost, de asemenea, alertat.

Disputele ce a avut loc după concertul oferit de interpretul Gheboasă la festivalul UNTOLD ia amploare neanticipată. Jandarmeria Cluj, având cunoștință de polemicile născute în rândul opiniei publice, a examinat înregistrările. Textele indecente, care au stârnit indignare în rândul multor cetățeni, nu au fost trecute cu vederea nici de forțele de ordine, care l-au penalizat pe Gheboasă.

De asemenea, Jandarmeria informează: “La data de 6 august a.c., ca răspuns la dezvăluirile din mediul public privind prestația rapperului Gheboasă, unde au fost folosite versuri grosolane și cu tentă rasistă, Brigada de Jandarmeria Mobilă Cluj-Napoca a inițiat o cercetare proprie și a decis să verifice materialul video disponibil. În urma acestei evaluări și a confirmării acuzațiilor, la data de 8 august a.c., a fost dispusă o penalizare, în baza prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, ce implică o amendă de 1.000 lei, pentru “enunțarea de calomnii, termeni ofensatori sau grosolani, care ar putea perturba liniștea publică sau ar putea irita cetățenii sau ar putea ataca demnitatea și reputația lor.”

Pe lângă aceasta, ne face remarcat faptul că a fost alertat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru a evalua performanța artistică și terminologia folosită, din prisma potențialelor abateri discriminatorii”, se arată în comunicatul Gărzii.

Însă, în toată această vâltoare, se observă o absență remarcabilă, aceea a organizatorilor UNTOLD. În timp ce conflictele și dezbaterile se intensifică, organizatorii par să adopte o strategie de tăcere, profitând de beneficiile economice, fără a lua poziție. E oare aceasta abordarea corectă în fața unei posibile degradări culturale a unei generații?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *