Cum a reușit Marian Oprișan să evite taxarea opulenței sale? Detalii incendiare!

Lovitură neașteptată pe scena politică: Marian Oprișan, cunoscutul baron de Vrancea, a reușit să evite taxarea opulenței sale. În ciuda stilului său de viață extravagant, Oprișan nu va fi supus impozitării suplimentare pe lux, o măsură recent introdusă de Guvernul Ciolacu. Cum a reușit acest lucru? Explicațiile sale au stârnit controverse și discuții aprinse în presa locală.

Marian Oprișan, figura emblematică a PSD Vrancea, a surprins pe toată lumea când a dezvăluit că reședința sa somptuoasă, cumpărată cu suma de 330.000 de euro de la propria sa mamă, nu se încadrează în plafonul de 500.000 de euro stabilit de guvern pentru impozitarea suplimentară. Deși se estimează că averea sa totală depășește un milion de euro, datorită numeroaselor terenuri, case și automobile de lux pe care le deține, Oprișan pare să fi găsit o modalitate ingenioasă de a evita această taxă.

Conform noilor reglementări, orice proprietate individuală evaluată la peste 500.000 de euro este supusă impozitării suplimentare. Cu toate acestea, chiar dacă averea cumulată a unei persoane depășește această sumă, dacă nicio proprietate individuală nu atinge acest prag, impozitul suplimentar nu se aplică. Astfel, chiar dacă Marian Oprișan deține o avere impresionantă, conacul său, evaluat la 330.000 de euro, nu atinge pragul stabilit de guvern.

Ziarul de Vrancea a subliniat această situație, sugerând că tranzacția imobiliară dintre Oprișan și mama sa ar fi avut ca principal obiectiv stabilirea unei valori oficiale pentru conac, astfel încât să nu fie supus impozitării suplimentare. Această teorie este susținută de faptul că valoarea stabilită pentru conac, 330.000 de euro, este sub pragul de 500.000 de euro.

Într-o declarație recentă la Realitatea Plus, Oprișan a respins aceste acuzații, subliniind că tranzacția a avut loc înainte de instalarea Guvernului Ciolacu și că nu avea cum să prevadă noile măsuri fiscale. Acesta a adăugat că valoarea conacului a fost stabilită de un evaluator independent și că suma de 330.000 de euro este corectă.

În septembrie, președintele Ciolacu a declarat că este esențial să se impoziteze luxul, viciul și profiturile excesive, mai ales în aceste vremuri. Acesta a subliniat că cei care dețin proprietăți sau mașini de lux ar trebui să contribuie mai mult la bugetul de stat.

În concluzie, situația lui Marian Oprișan a stârnit numeroase discuții și controverse. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă guvernul va modifica legislația pentru a evita astfel de situații în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *