Operațiunea de proporții: Peste 50 de acțiuni pentru destructurarea mafiei din România! Acțiune fără precedent a poliției

Într-o acțiune fără precedent, organele de drept din România au declanșat astăzi o vastă intervenție pentru a demonta rețelele de criminalitate organizată care au bântuit țara. Sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și cu implicarea directă a Poliției Române și Jandarmeriei Române, au fost inițiate peste 50 de intervenții operative.

Aceste acțiuni au ca scop principal eradicarea grupărilor infracționale care se ocupă cu activități ilicite precum traficul de droguri, traficul de persoane și minori, exploatarea indivizilor vulnerabili, pornografie cu minori și activități ilegale în domeniul informatic.

Conform surselor noastre, în cadrul acestei operațiuni de amploare, vor fi executate nu mai puțin de 260 de mandate de percheziție la domiciliile suspecților și 250 de mandate de aducere. Dintre acestea, 37 sunt direcționate împotriva celor implicați în traficul de droguri, cu 212 mandate de percheziție și aproape 200 de mandate de aducere.

În plus, trei dintre aceste intervenții vizează rețelele de trafic de persoane, cu 25 de mandate de percheziție, iar o altă acțiune se concentrează pe traficul de migranți, cu 4 mandate de percheziție. Pe lângă acestea, 10 acțiuni sunt direcționate împotriva celor implicați în criminalitatea informatică, cu 20 de mandate de percheziție.

Această operațiune nu este singulară, ci face parte dintr-o serie de acțiuni similare inițiate de DIICOT începând cu anul 2018. Aceste demersuri subliniază angajamentul constant al autorităților de a investiga și combate aceste fenomene infracționale care afectează societatea românească.

Grupările vizate nu sunt doar cele care operează pe teritoriul României, ci și cele cu activități transfrontaliere, implicate în diverse infracțiuni care intră sub jurisdicția DIICOT.

Scopul perchezițiilor de astăzi este de a obține probe concludente privind activitatea ilegală a acestor grupări de criminalitate organizată și a altor indivizi implicați în activități infracționale. De asemenea, se urmărește identificarea bunurilor care pot fi confiscate sau care pot fi folosite pentru recuperarea prejudiciilor cauzate.

Un alt obiectiv major al acestor acțiuni este de a asigura un mediu sigur pentru cetățenii României și de a proteja victimele acestor infracțiuni. În acest context, este demn de menționat că în primele 8 luni ale anului curent, au fost întocmite 1088 de rechizitorii și au fost încheiate 287 acorduri de recunoaștere a vinovăției. Astfel, 2629 de inculpați au fost trimiși în fața instanței, dintre care 1049 se află în stare de arest preventiv.

Pe parcursul zilei, în funcție de rezultatele obținute și de evoluția anchetelor, DIICOT și Poliția Română vor furniza informații suplimentare care pot fi divulgate publicului larg.

Rămâneți alături de noi pentru a fi la curent cu toate detaliile acestei operațiuni de proporții, care vizează curățarea României de elementele infracționale care amenință siguranța și bunăstarea cetățenilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *