Avocata celebră, Corina Tănase, trece în neființă la scurt timp după achitarea sa dintr-un dosar DNA. Era însărcinată în noua luni

BUCUREȘTI – Corina Tănase, avocată de prestigiu, a pierdut lupta cu viața la doar patru zile după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia de achitare în cazul unui dosar complex de corupție instrumentat de DNA. Procesul a tensionat-o timp de șapte ani, dar avocata a triumfat atât în instanța fondului cât și în apel.

Tragicul moment al decesului a venit într-o perioadă în care Tănase se afla în luna a noua de sarcină. În ciuda eforturilor depuse, medicii nu au reușit decât să salveze copilul, care acum se zbate între viață și moarte la Spitalul Polizu din București.

În acest caz, DNA a adus acuzații grave împotriva avocatei, legate de cinci infracțiuni de abuz în serviciu cu urmări severe. Cu toate acestea, Curtea de Apel București a decis achitarea sa în mai 2022, o hotărâre confirmată definitiv la 31 iulie 2023 de Înalta Curte.

Dramă adâncită de faptul că un alt inculpat din același dosar, Adrian Sanda, a decedat cu doar zece zile înainte de pronunțarea verdictului final de achitare.

Cosmina Cerva, colegă avocat, a exprimat indignare pe o platformă de socializare, adresându-se procurorului care a supervizat ancheta, subliniind pierderea a doi oameni nevinovați, care au suferit timp de șapte ani sub povara acuzațiilor.

Corina Tănase, originară din apropiere de Buzău, s-a distins nu doar în domeniul juridic, ci și ca psiholog și chiar realizator de emisiuni la un post TV local. Colegii și apropiații, șocați de veste, și-au exprimat condoleanțele, gândurile lor fiind acum cu micuța aflată în spital, într-o stare critică, după lipsa de oxigen suferită în urma decesului mamei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *