Eduard Hellvig împărtășește experiența sa ca lider SRI: “Cei din SRI cunosc adevărul și înțeleg adesea rațiunile din spatele atacurilor injuste”

Fostul director al Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, a reflectat asupra experienței sale și a personalității celor din SRI pe platforma sa online.

„După ce am finalizat recent cel mai provocator segment al carierei mele, unde am servit ca director al SRI pentru aproape nouă ani, mă regăsesc într-o nouă etapă. Cu toate acestea, simt profund absența camarazilor din SRI. Am avut ocazia să le exprim aprecierea pentru eforturile lor și acum, profit de acest moment pentru a face același lucru aici”, a mărturisit Hellvig.

Descriindu-i pe ofițerii SRI, Hellvig menționează: „La o primă impresie, ofițerii SRI pot părea distanți. Cu toate acestea, când se stabilește o legătură de încredere, devin unii dintre cei mai dedicați și minuțioși profesioniști pe care i-am cunoscut. Valorile lor principale sunt loialitatea, rigoarea și profesionalismul.”

Hellvig nu dorește să generalizeze sau să le acorde laude excesive, dar vrea să le recunoască meritele. „Munca lor neobosită a fost motorul din spatele majorității realizărilor instituției. Acest lucru poate fi verificat și validat de oricine caută informații publice despre activitatea lor.”

Referitor la critica publică, Hellvig afirmă: „Chiar dacă unele critici la adresa SRI au fost fondate, altele au fost alimentate de intenții dăunătoare și agenda ascunsă. Cu toate acestea, cei din SRI știu realitatea și înțeleg adesea motivațiile care stau la baza acestor atacuri. Dar ei rămân imperturbabili, preluând în tăcere atât victoriile cât și critica.”

În încheiere, fostul director al SRI își exprimă respectul și recunoștința față de fiecare membru al echipei SRI, evidențiind importanța lor în păstrarea valorilor democratice și contribuția semnificativă la proiectul de modernizare a României. „Sunt convins că vor continua să aducă schimbări pozitive și să inspire noile generații de tineri să se alăture misiunii lor”, a finalizat Hellvig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *