Aeroportul din Iași dă drumul la combinații? – Se deschid primele spații de închiriat la Terminalul T4

Într-un interviu acordat celor de la Radio Iași Romeo Vatră a declarat că în următoarele două luni, la terminalul T4 de la Aeroportul Internațional din Iași, se va marca o nouă etapă în evoluția infrastructurii aeroportuare, odată cu disponibilizarea primelor spații comerciale pentru închiriere. Această inițiativă vine ca răspuns la cererea crescândă din partea pasagerilor și comercianților și este văzută ca un pas important în diversificarea serviciilor oferite de aeroport.

Decizia strategică a managementului aeroportului

Managerul Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră, a subliniat importanța acestei mutări strategice. În cadrul unui interviu acordat postului de radio local, Vatră a evidențiat că aproximativ 2.000 de metri pătrați vor fi disponibili pentru închiriere în următoarea perioadă. O evaluare ulterioară va determina dacă și ultimii 1.000 de metri pătrați vor fi oferiți spre închiriere.

Diversitatea spațiilor comerciale disponibile

În cadrul interviului, Romeo Vatră a detaliat diversitatea spațiilor care urmează să fie disponibile pentru închiriere. Acestea vor acoperi o gamă largă de activități, inclusiv retail, food cort, servicii de e-ticketing, rent a car, precum și facilități precum vandomate și ATM-uri. Această diversificare a ofertei comerciale este menită să răspundă nevoilor variate ale pasagerilor și să contribuie la îmbunătățirea experienței lor în cadrul aeroportului.

Procesul de închiriere și tarifare

Pentru a asigura transparența și flexibilitatea în procesul de închiriere, Aeroportul Iași a instituit un nou regulament. Romeo Vatră a explicat că acesta include mai multe variante de tarifare, cum ar fi chirie per metru pătrat, chirie minim garantată pe metru pătrat, plus o cotă procentuală din vânzări. Această abordare este concepută pentru a se adapta diversității activităților comerciale și pentru a optimiza veniturile aeroportului.

Licitații și alocări

În ceea ce privește procesul de atribuire a spațiilor comerciale, Romeo Vatră a menționat că au fost deja demarate licitații pentru vandomate și alte facilități comerciale. Acestea vor fi distribuite pe baza unui proces transparent și echitabil, care va lua în considerare atât interesul comercianților, cât și nevoile pasagerilor.

Spații comerciale: Un pas către dezvoltarea economică regională

Extinderea ofertei comerciale la Aeroportul Internațional din Iași nu este doar un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, ci și un stimulent pentru creșterea economică regională. Oferind o platformă pentru afaceri locale și internaționale, aeroportul devine un motor pentru atragerea de investiții și generarea de locuri de muncă în regiune.

Perspective și așteptări

În contextul acestor schimbări, atenția se îndreaptă acum către viitorul utilizării spațiilor comerciale și modul în care acestea vor contribui la creșterea aeroportului și la satisfacția pasagerilor. Cu un proces de închiriere transparent și flexibil și o gamă diversificată de servicii comerciale, Aeroportul Internațional din Iași pare să se îndrepte către un nou capitol de succes în dezvoltarea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *