Ziua Mondială a Poeziei, marcată în Iași și Botoșani

Ziua Mondială a Poeziei este sărbătorită, astăzi, în toată țara, prin diverse manifestări culturale. Din Botoșani până în Iași, pasionații de poezie se adună pentru a celebra arta cuvântului și pentru a omagia marii poeți care au marcat istoria literaturii.

Maratonul online organizat de Muzeul Național al Literaturii Române din Iași

Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează un maraton online cu tema „Prozatori și Poeți”, un eveniment care își propune să aducă în prim-plan creațiile literare ale unor autori remarcabili. Participanții la acest maraton au ocazia să descopere sau să redescopere operele unor scriitori consacrați și să se conecteze cu lumea fascinantă a literaturii.

Spectacolul la Muzeul Dosoftei din Iași

Muzeul Dosoftei din Iași pregătește un spectacol de excepție pentru a marca 400 de ani de la nașterea mitropolitului Dosoftei. Publicul este invitat să participe la acest eveniment special care va cuprinde momente muzicale deosebite și lecturi publice emoționante.

Despre evenimentele de la Iași

Despre evenimentele de la Iași care marchează Ziua Poeziei ne oferă mai multe detalii redactorul nostru, Constantin Mihai. Într-un interviu exclusiv, el dezvăluie că Casa Dosoftei din Iași se transformă, în acest an, într-un adevărat templu al poeziei. Cu o istorie bogată și o importanță culturală deosebită, Muzeul Mitropolitului Dosoftei este locul unde se adună iubitorii de poezie pentru a celebra arta cuvântului.

Recitalul muzical și lecturile publice

La ora 16:00, Casa Dosoftei, Muzeul Mitropolitului Dosoftei, Casa cu Arcade, găzduiește un recital muzical susținut de profesoarele Mihaela Popa și Paula Rusu de la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” din Iași. Acest moment artistic este urmat de trei lecturi publice, în cadrul unui proiect al publicației Alecart condusă de profesorul Emil Munteanu. Invitat de onoare este Mariana Codruț, o personalitate de seamă în lumea literară românească.

Atelierul de scriere creativă și maratonul online

Tot astăzi, Casa Muzeelor găzduiește un atelier de scriere creativă la care participă elevi ai școlii Spectrum din Iași. Acești tineri talentați au ocazia să își dezvolte abilitățile literare și să își exprime creativitatea în cadrul acestui eveniment dedicat poeziei. În paralel, Muzeul Național al Literaturii Române organizează un maraton online la care au confirmat participarea 10 personalități marcante din domeniul literar.

Ziua Mondială a Poeziei este un prilej deosebit în care oamenii se adună pentru a celebra frumusețea cuvântului scris și puterea emoțională a poeziei. Evenimentele organizate la Botoșani și Iași reprezintă o oportunitate minunată pentru iubitorii de literatură de a se conecta cu opere remarcabile și de a se bucura de momente culturale deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *