VESTE TRĂZNET PENTRU TOȚI ȘOFERII ! Prețurile RCA vor fi blocate mai mult decât se aștepta!

Se pare că Autoritatea de Monitorizare Financiară (ASF) este pe cale să înainteze o sugestie surprinzătoare către cabinetul guvernamental, menținerea limitării tarifelor RCA până pe 10 ianuarie 2024. Se zvonește că această decizie ar viza să permită expirarea integrală a asigurărilor RCA furnizate de Euroins, companie acum în declin. Diverse informații, provenind atât din sfera guvernamentală cât și din cea asigurărilor, au fost dezvăluite marți pentru HotNews.ro.

Să ne amintim de contextul în care ne aflăm. Datorită colapsului neașteptat al Euroins, executivul condus de Ciucă a impus o limită a tarifelor RCA, stabilindu-le la nivelurile de referință (B0) practicate de furnizorii de asigurări la 28 februarie 2023, urmând să fie ajustate în funcție de sistemul bonus-malus pentru fiecare client. Această măsură a fost implementată pe 11 aprilie 2023 și trebuia să rămână în vigoare pentru o jumătate de an, finalizându-se pe 10 octombrie 2023. Se pare însă că Guvernul intenționează să extindă durata de validitate a polițelor RCA emise de Euroins și, implicit, să continue cu fixarea prețurilor RCA.

Dar de ce această schimbare bruscă? Numeroși conducători auto români au contracte RCA active cu Euroins, o firmă care se confruntă acum cu insolvabilitatea. Interesant este că termenul limită la care aceste contracte ar trebui să înceteze automat pe 8 septembrie 2023.

Într-un demers recent, la inițiativa ASF, guvernul a lansat în dezbatere publică un proiect legislativ care vizează extinderea cu trei luni a duratei de validitate a asigurărilor RCA oferite de Euroins. Deși Consiliul Economic și Social (CES) a avut unele rezerve, subliniind că această inițiativă ar putea exercita o tensiune considerabilă asupra Fondului de Garantare a Asiguraților, Executivul nu a dat încă un aviz pozitiv.

Sursă anonimă implicată în proces a menționat pentru HotNews.ro următoarele : „Există o șansă mare ca acest proiect de ordonanță de urgență (OUG) legat de extinderea termenului polițelor RCA de la Euroins să fie validat în cadrul reuniunii guvernamentale de săptămâna aceasta. Mai mult, ASF va sugera și continuarea plafonării tarifelor RCA, o măsură care va fi implementată printr-o nouă dispoziție legislativă. Prim-ministrul Ciolacu pare să fie deja de acord cu această propunere.”

Aceste detalii sunt susținute și de alte voci din cadrul guvernamental și din domeniul asigurărilor, adâncind misterul și anticiparea cu privire la evoluția situației. Șoferii sunt sfătuiți să rămână informați și să urmărească noi anunțuri pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *