VAL DE MILIARDE DE EURO ÎN ROMÂNIA! Se deschide robinetul fondurilor europene!

S-a aprins luminița verde pentru România în privința accesării fondurilor europene PNRR. Se pare că valul de miliarde de euro, mult așteptat de întreaga națiune, este pe cale să inunde țara noastră. Vestea excepțională a venit recent, când a fost aprobată solicitarea de finanțare numărul doi pe care România a făcut-o în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministrul Finanțelor, Marcel Bolos, a dezvăluit suma colosală care urmează să intre în trezoreria țării. Dând de înțeles că mecanismele europene au funcționat corespunzător, Bolos a spus că Comitetul Economic și Financiar a oferit undă verde pentru solicitarea de fonduri din partea PNRR, marcând astfel finalizarea procesului necesar pentru ca Comisia Europeană să vireze suma uriașă de 2,7 miliarde de euro.

Această oportunitate financiară nu a venit fără condiții. Pentru a fi eligibili pentru această sumă fabuloasă, România a trebuit să pună în aplicare unele strategii vitale, precum măsurile de decarbonizare, creșterea interoperabilității bazelor de date pentru a diminua poverile birocratice și dezvoltarea tehnologică a cloud-ului guvernamental.

Pe lângă această veste senzațională, weekendul a adus încă un motiv de sărbătoare pentru români. Premierul Ciolacu a confirmat că nu va fi de acord cu majorarea cotei de TVA peste pragul de 19%. O astfel de măsură ar fi avut ca rezultat o creștere semnificativă a inflației și o scădere a ritmului de creștere economică. “Dacă am fi adăugat doar un punct procentual la TVA, am fi generat o creștere a inflației de 0,5%. După aproape doi ani de eforturi susținute, am reușit să aducem inflația la un singur digit. Vom rămâne pe acest drum și ne vom asigura că puterea de cumpărare a românilor va continua să crească”, a declarat Ciolacu.

Revenind la fondurile europene, Ministrul de Finanțe a adăugat: „Așteptăm ca până la sfârșitul acestei luni, fondurile să fie vărsate în conturile românești. Chiar dacă planul nostru a fost unul dintre cele mai complexe, suntem mândri să afirmăm că am fost în topul primelor șapte state din UE care au trimis solicitarea.”

Această infuzie de capital este, fără îndoială, o veste extraordinară pentru economia românească și o confirmare a capacității țării noastre de a naviga cu succes prin birocrația europeană. Acești bani sunt nu doar o reflectare a încrederii Uniunii Europene în potențialul României, ci și o oportunitate imensă pentru dezvoltare și inovație. Cu asemenea resurse la dispoziție, viitorul pare a fi strălucitor pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *