Urgență meteo! Canicula infernală și furtuni devastatoare lovesc 22 de județe din România!

Administrația Națională de Meteorologie a lansat un avertisment de proporții pentru 22 de județe, în contextul unui Cod galben de vreme instabilă, care va afecta țara în următoarele ore. Zone întinse din Satu Mare până în Călărași vor fi lovite de instabilitate atmosferică, potrivit meteorologilor.

În același timp, Bucureștiul și alte 17 județe au fost avertizate cu un Cod galben de caniculă, pregătindu-se să întâmpine temperaturi greu de suportat în zilele următoare. Meteorologii spun că acest val de căldură extremă va pune la încercare oamenii, iar indicele temperatură-umezeală va atinge cifre incredibile de 80 de unități.

În ciuda alertei, nici celelalte regiuni ale țării nu vor scăpa de aceste fenomene extreme. Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei vor fi, de asemenea, afectate de furtuni puternice, cu rafale de vânt ce pot ajunge la 70 km/h, grindină devastatoare și ploi torențiale care vor provoca inundații rapide.

Specialiștii prevăd că vremea va fi neobișnuit de dificilă și în zilele următoare, în special în sudul țării, unde canicula va continua să facă ravagii. E important ca oamenii să fie precauți și să se protejeze de căldură și de riscurile aduse de furtunile violente. Rămâneți conectați pentru informații actualizate despre această situație critică de vreme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *