Un pas hotărât în direcția schimbării: “Nu li se cuvin funcții publice pe viață”, declară liderul PSD Iași

În urma plecării lui Tudor Ciuhodaru din PSD, liderul partidului, Bogdan Cojocaru, face o declarație tranșantă: ”Membrii partidului trebuie să înțeleagă că funcțiile publice nu sunt acordate pe viață și că meritul și implicarea în comunitate sunt criteriile esențiale pentru susținerea în cadrul partidului.”

Meritul și activitatea în comunitate, criterii esențiale pentru sprijinul partidului

Cojocaru subliniază că membrii PSD trebuie să muncească pentru comunitate și să se implice activ în interiorul partidului pentru a câștiga susținerea pentru candidaturile locale, naționale sau pentru Parlamentul European. El afirmă că nominalizările și candidaturile nu sunt drepturi garantate, ci trebuie câștigate prin merit și prin contribuția adusă în slujba cetățenilor.

Tudor Ciuhodaru, implicat în discuții accelerate cu AUR

Odată ce nu a mai primit sprijinul filialei pentru un nou mandat de europarlamentar, Tudor Ciuhodaru a accelerat discuțiile cu AUR. Acesta a făcut un pas hotărât către noul său partid, fiind anunțat că va candida pentru funcția de primar al Iașului din partea AUR, într-o conferință de presă alături de liderul acestui partid, George Simion.

Absența demisiei lui Ciuhodaru din PSD, clarificări din partea liderului local

În ciuda plecării lui Ciuhodaru către AUR, Bogdan Cojocaru clarifică faptul că acesta nu și-a depus demisia din PSD. Conform statutului partidului, înscrierea în alt partid echivalează cu pierderea calității de membru PSD, astfel că Tudor Ciuhodaru s-a autoexclus din partid prin alegerea de a se alătura AUR.

O decizie surprinzătoare în lumea politică ieșeană

Plecarea lui Tudor Ciuhodaru din PSD și alăturarea sa la AUR reprezintă o mișcare surprinzătoare în peisajul politic al Iașului. Cu o carieră și o reputație solidă în domeniul medical și politic, Ciuhodaru își schimbă acum echipa politică, o mutare care va influența dinamica alegerilor viitoare în regiunea Moldovei, dar care îi va da și calitatea de ”traseist politic”, alergând după putere de la un partid la altul.

Implicațiile plecării lui Ciuhodaru pentru PSD

Plecarea unui membru precum Tudor Ciuhodaru din PSD lasă o gaură în structura partidului, însă nu una care să nu poată fi acoperită. Este un semnal clar că există tensiuni și nemuțumiri în cadrul formațiunii politice, iar capacitatea PSD de a-și menține membrii de frunte este pusă sub semnul întrebării. Cum va gestiona partidul această pierdere și ce strategii va adopta pentru a-și consolida baza de susținere devin chestiuni cruciale în contextul politic actual.

Navigând prin apele tulburi ale politicii locale

În timp ce Tudor Ciuhodaru face o tranziție către AUR, PSD Iași se confruntă cu provocări semnificative în menținerea coeziunii și susținerii membrilor săi. Declarațiile liderului local, Bogdan Cojocaru, subliniază importanța meritului și a activității în comunitate pentru obținerea susținerii partidului. În acest peisaj politic dinamic, doar timpul va dezvălui impactul pe termen lung al acestor evenimente și cum vor reacționa actorii politici implicați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *