Un nou scandal în Capitală. Condiții inumane într-un azil de bătrâni

În data de 22 august 2023, ora 23:23, un apel anonim a alertat Secția 16 Poliție privind existența unui azil unde vârstnicii trăiesc în condiții deplorabile. Situat pe strada Alunişului nr. 199, în Sectorul 4, azilul “La Vecinul cel Bun” a devenit subiectul unei investigații.

La sosirea la fața locului, forțele de ordine au descoperit că, într-adevăr, în subsolul clădirii, 18 persoane erau cazate pe saltele uzate și canapele neconfortabile. Condițiile inumane în care erau găzduite aceste persoane au ridicat semne de întrebare legate de modul în care este administrat acest azil și de autoritățile care ar fi trebuit să supravegheze funcționarea sa corespunzătoare.

Reprezentantul instituției, posibil implicat în această situație degradantă, a încercat să justifice prezența persoanelor în subsol prin lucrările de renovare care erau în desfășurare la etajele superioare. Totodată, acesta a recunoscut că instituția a fost anterior sancționată pentru nereguli, iar licența de funcționare nu este în vigoare în acest moment, fiind în proces de obținere.

Echipele de intervenție de la SMURD, SABIF, Pompieri și DGASPC au sosit imediat pentru a evalua starea de sănătate a rezidenților. Concluziile medicilor au indicat că deși bătrânii nu necesitau internare de urgență, aceștia prezentau probleme de sănătate asociate vârstei înaintate. Cu toate acestea, autoritățile au considerat că nu este necesară transportarea sau relocarea lor imediată.

În încercarea de a preveni orice alt incident, polițiștii de la Secția 16 și Jandarmeria au instaurat un perimetru de securitate în jurul azilului. De asemenea, pentru a asigura monitorizarea continuă și suport medical dacă situația o va impune, un echipaj SABIF a rămas de gardă la locație.

Acest incident ridică din nou problema azilelor pentru bătrâni și a modului în care sunt gestionate. Surse neoficiale afirmă că azilul “La Vecinul cel Bun” fusese închis temporar în urma unui control efectuat în iulie. Aceasta pune sub semnul întrebării eficiența controalelor și a supravegherii acestor instituții.

Presa și opinia publică sunt în alertă, așteptând ca responsabilii să fie trasi la răspundere și sperând în îmbunătățirea condițiilor pentru cei mai în vârstă membri ai comunității noastre. Așteptăm cu interes rezultatele investigației și măsurile ce vor fi luate pentru a preveni astfel de situații în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *