Un cadou de sărbători pentru pensionari Ieșeni: Tichete sociale în valoare de 100 de lei vor fi acordate din partea Primăriei Iași

Distribuirea ajutoarelor în ajunul sărbătorilor

Distribuirea ajutoarelor în ajunul sărbătorilor

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an, Primăria Municipiului Iași a demarat o inițiativă generoasă, având drept beneficiari 11.500 de pensionari. În cadrul acestei acțiuni, realizată prin Direcția de Asistență Socială, fiecare pensionar eligibil va primi tichete sociale valorice, însumând 100 de lei. Această mișcare subliniază angajamentul municipalității de a susține segmentele vulnerabile ale populației, mai ales în timpuri festive.

Procesul de distribuire – Detalii și locație

Conform declarațiilor lui Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, distribuirea acestor tichete se va efectua exclusiv la sediul Direcției de Asistență Socială de pe Șoseaua Națională nr.43. Programul de distribuire este stabilit zilnic între orele 8.30 și 15.30, facilitând astfel accesul beneficiarilor la aceste ajutoare.

Structura și valoarea tichetelor

Fiecare carnet de tichete este evaluat la 100 de lei și conține 10 tichete a câte 10 lei fiecare. Această modalitate de structurare a ajutorului permite o flexibilitate sporită în utilizarea acestuia, pensionarii putând să-și gestioneze cheltuielile în mod eficient și adaptat nevoilor lor.

Termenul limită pentru ridicarea tichetelor

Pentru a asigura o distribuire eficientă și organizată, Primăria a stabilit ca termen limită data de 5 martie 2024 pentru ridicarea acestor tichete. Acest interval de timp le oferă pensionarilor suficient răgaz pentru a intra în posesia ajutorului, evitând aglomerația și eventualele neplăceri.

Criterii de eligibilitate și statisticile curente

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași a specificat că beneficiarii acestei campanii sunt pensionarii al căror venit cumulat nu depășește 1.300 de lei, incluzând atât pensionarii de drept, cât și pe cei pe caz de boală și asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități. Până în prezent, aproximativ 4.350 de pensionari au beneficiat deja de aceste tichete. Condițiile de eligibilitate includ și necesitatea ca pensionarii să fie în baza de date a Casei Județene de Pensii și să aibă domiciliul în municipiul Iași, fiind în plată cu luna noiembrie 2023.

Implicarea comunității și impactul inițiativei

Această inițiativă nu doar că subliniază angajamentul autorităților locale față de segmentele mai puțin avantajate ale societății, dar oferă și o fereastră de speranță și recunoștință pentru pensionari în perioada sărbătorilor. Distribuirea acestor tichete sociale nu este doar un ajutor material, ci și un gest de prețuire și solidaritate comunitară.

Un gest de bunăvoință și speranță

Inițiativa Primăriei Municipiului Iași de a distribui tichete sociale pensionarilor vulnerabili în pragul Sărbătorilor de Iarnă reprezintă mai mult decât un simplu act administrativ. Este un simbol al grijii și sprijinului comunitar, un mesaj de speranță și solidaritate într-o perioadă care, pentru mulți, poate fi dificilă. Prin aceste acțiuni, autoritățile locale demonstrează că spiritul sărbătorilor nu se rezumă doar la a primi, ci și la a da înapoi comunității, oferind ajutor și recunoștință celor care au contribuit de-a lungul vieții la dezvoltarea societății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *