Proiectul ambițios al sălii polivalente ”Regina Maria” din Iași a primit aviz favorabil 

Recent, în cadrul unei întâlniri decisive, primarul Iașiului, Mihai Chirica, împreună cu membrii Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe, a obținut avizul necesar pentru demararea unui proiect grandios: Sala Polivalentă ‘Regina Maria’. Această dezvoltare, care funcționează sub egida Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, marchează un pas înainte semnificativ pentru infrastructura sportivă din regiune.

Un pas înainte pentru Iași și întreaga regiune

Primarul Mihai Chirica a evidențiat importanța acestui proiect, nu doar pentru orașul Iași, ci și pentru întreaga zonă metropolitană și regiunea de Nord-Est a țării. Este vorba despre o investiție semnificativă, depășind 475 de milioane de lei, plasând astfel proiectul printre cele mai importante inițiative de dezvoltare a infrastructurii sportive din regiune.

Sala polivalentă ‘Regina Maria’: Un hub sportiv de anvergură

Noua construcție, Sala Polivalentă ‘Regina Maria’, se prefigurează a fi nu doar un centru sportiv, ci și un punct de atracție pentru competiții de nivel național și internațional. Primarul Chirica subliniază că sala va putea găzdui campionate europene și mondiale pentru diverse categorii sportive. Mai mult, acesta va contribui la promovarea sportului de sală în Iași, un domeniu până acum limitat de lipsa unei infrastructuri adecvate.

Amplasarea strategică: Zona moara de vânt

Strategic amplasată în zona Moara de Vânt, pe un teren generos de aproximativ 8 hectare, noua sală polivalentă se va afla în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență. Această poziționare nu doar că optimizează accesul și utilizarea facilității, dar și creează o sinergie între infrastructura sportivă și cea medicală, fiind un pas înainte pentru dezvoltarea urbană a Iașiului.

 Impactul economic și social

Investiția în Sala Polivalentă ‘Regina Maria’ nu reprezintă doar o evoluție în domeniul sportiv, ci și un motor economic puternic pentru regiune. Crearea de noi locuri de muncă, atragerea de evenimente sportive majore și stimularea turismului sunt doar câteva dintre beneficiile economice anticipate. Social, acest proiect va spori accesul la sport de performanță și va contribui la promovarea unui stil de viață sănătos în rândul populației.

Viitorul sportiv al Iașiului

Sala Polivalentă ‘Regina Maria’ se anunță a fi un simbol al dezvoltării și modernizării Iașiului. Cu un design ce va îmbina aspecte moderne și funcționalitate de top, sala va deveni rapid un punct de referință pentru întreaga regiune. Mai mult, va oferi un impuls semnificativ în dezvoltarea sportului de performanță, oferind atleților și sportivilor facilități de antrenament și competiție la standarde internaționale.

Concluzii și așteptări

Finalizarea și inaugurarea Sălii Polivalente ‘Regina Maria’ este așteptată cu nerăbdare de comunitatea sportivă, autoritățile locale și populația Iașiului. Acest proiect ambițios nu doar că va schimba peisajul urban și sportiv al orașului, dar va contribui și la creșterea

 prestigiului Iașiului pe harta sportivă națională și internațională. Cu sprijinul guvernamental și implicarea comunității, Sala Polivalentă ‘Regina Maria’ se prefigurează a fi un succes răsunător și un exemplu de urmat în dezvoltarea infrastructurii sportive din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *