Ultima Oră! A treia persoană a decedat în urma exploziei devastatoare de la Crevedia – Detalii șocante din Spitalul Floreasca

Un bărbat în vârstă de 63 de ani rănit în detonările catastrofale de la stația GPL de la Crevedia a murit în Spitalul Floreasca, crescând numărul deceselor la trei. Conform unor informații furnizate de spital, există un număr substanțial de pacienți cu leziuni critice, atât în unitățile medicale românești cât și peste hotare.

Comunicat alarmant de la Spitalul Floreasca

Pe data de 31 august 2023, Spitalul Floreasca a emis un comunicat de presă. “Cu toate că eforturile echipelor medicale au fost constante și intense, situația dramatică a avut un final nefericit, din cauza șanselor extrem de limitate de supraviețuire pentru pacienții aflați în aceste condiții critice. Ne alăturăm în durere alături de familia îndoliată”, au declarat oficialii spitalului.

În același context, s-a subliniat faptul că bărbatul decedat nu făcea parte din corpul de pompieri, care de asemenea au suferit răni în urma exploziei.

Perspectivă macabră asupra victimei

Defunctul era unul dintre cei doi pacienți în stare gravă care se aflau sub respirație asistată în unitatea medicală.

Situația actuală a victimelor

După acest tragic eveniment, numărul deceselor a ajuns la trei, după ce un cuplu a murit, bărbatul din cauza unui infarct miocardic, iar soția sa din cauza leziunilor termice severe.

Actualizări de la Ministerul Sănătății

Ultima sinteză a Ministerului Sănătății arată că trei dintre pacienții răniți în deflagrații, care sunt internați în România, și alți cinci transferați în străinătate, sunt în stare critică și beneficiază de ventilație mecanică. În România, doi dintre pacienții în stare gravă sunt găzduiți de Spitalul Clinic de Urgență București, iar unul la Spitalul “Bagdasar Arseni” din Capitală.

Dintre cei 22 de pacienți în stare medie sau ușoară, 11 sunt la Spitalul Clinic de Urgență București, 6 la Spitalul “Bagdasar Arseni”, 3 la Spitalul de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București, unul la Spitalul Universitar de Urgență București și unul la Spitalul Universitar Elias.

Conform surselor, 19 pacienți au fost externați, iar doi au decedat până acum. Alți 12 pacienți au fost transferați în spitale din alte țări.

Prin acest articol, dorim să transmitem condoleanțe familiilor afectate și să mulțumim personalului medical pentru eforturile neîncetate. Este o perioadă dificilă pentru toți cei implicați și situația continuă să fie monitorizată îndeaproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *