TREBUIE SĂ CITEȘTI! Un apel la conștiința civică. Este momentul să ne ridicăm și să ne facem auziți!

Dragi concetățeni, numele meu este George-Radu Duminică și astăzi, mă adresez vouă nu doar ca redactor șef al acestei publicații, ci ca un cetățean al României, profund îngrijorat de direcția în care se îndreaptă țara noastră. Suntem martorii unor decizii guvernamentale care ne afectează viața de zi cu zi și care par să ne îndepărteze de principiile democratice pe care le prețuim cu toții. Este timpul să ne întrebăm, ce fel de societate vrem să construim?

Privind către vecinii noștri europeni, vedem popoare care nu ezită să iasă în stradă și să protesteze pentru orice nedreptate percepută. Aceasta este semnul unei societăți sănătoase, care nu acceptă pasiv deciziile care le pot submina libertatea sau bunăstarea. Este o societate care își exercită dreptul la protest, care își folosește vocea pentru a cere socoteală și pentru a apăra valorile în care crede.

Noi, românii, am fost adesea lăudați pentru ospitalitatea și căldura noastră, dar a venit vremea să fim recunoscuți și pentru curajul și solidaritatea noastră. A venit vremea să ne inspirăm din spiritul european de a nu ne pleca capul în fața nedreptăților și de a ne uni forțele pentru a cere schimbări pozitive.

Recentele decizii ale guvernului nostru, de la achiziția de echipament militar până la limitarea tranzacțiilor cash, ne-au adus într-un punct de cotitură. Aceste acțiuni nu doar că ne limitează libertățile, dar ne și pun în situația de a nu mai avea ce pune pe masă.

În acest moment crucial, fac un apel la fiecare dintre voi să vă revendicați dreptul la o viață mai bună. Să ne unim și să ne facem auziți, ei ne-au vrut dezbinați pentru a ne putea înrobi mai ușor, să demonstrăm că suntem o națiune care nu mai acceptă pasivitatea și resemnarea. Haideți să ne organizăm și să ieșim în stradă, să protestăm pașnic, dar ferm, împotriva deciziilor care ne afectează viitorul și să arătăm că suntem o forță, uniți putem reuși.

Nu trebuie să așteptăm ca alții să ne salveze sau să ne aducă schimbarea pe care o dorim. Este responsabilitatea noastră, ca cetățeni ai acestei țări, ca fii, ca părinți, ca cetățeni, să acționăm. Să ne inspirăm din exemplul altor națiuni europene și să arătăm că și noi știm să stăm în fața nedreptăților acestui guvern atât de ticălos, doar noi avem puterea de a ne modela destinul.

În memoria celor care au luptat pentru libertatea noastră și în spiritul celor care nu se dau bătuți în fața adversității, haideți să ne unim și să luptăm pentru o Românie în care dreptatea și bunăstarea să fie la îndemâna fiecăruia. Este momentul să ne ridicăm și să ne facem auziți. Este momentul să arătăm că suntem o societate vie, activă și sănătoasă, care nu se teme să își revendice locul pe care îl merită în Europa. Dar înainte de toate haideți să îndepărtăm această alianță atât de nocivă de la putere. 

Astăzi, în fața unei realități care ne împovărează sufletele și ne încovoaie spatele, fac un apel de trezire și de mobilizare. Societatea noastră, bogată în spirit și tradiție, se confruntă cu o criză acută de lideri autentici. Este timpul să ne deschidem ochii, să privim în jur și să identificăm acele persoane care pot purta cu demnitate și integritate steagul de lideri.

Avem nevoie de oameni pregătiți, de tineri cu coloana vertebrală, care să nu se aplece în fața vânturilor schimbării, ci să le înfrunte cu curaj și să le direcționeze spre un viitor mai bun. Este adevărat, un procent covârșitor de 90% din clasa politică actuală pare să fie incompatibil cu valorile unei societăți sănătoase, dar nu ne putem permite să stăm deoparte și să privim cum viitorul ni se scurge printre degete.

Cu celeritate și hotărâre trebuie să gândim, să acționăm, să transformăm. Nu mai putem accepta să fim martorii pasivi ai propriei noastre degradări. Nu mai putem tolera să fim împinși spre marginea prăpastiei de foame și disperare, în timp ce monopolul și manipularea își întind tentaculele asupra resurselor noastre, până și asupra acelor puțini bani pe care îi avem în buzunare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *