ȘOCANT! Ministrul de Interne ȘTIA despre comportamentul CRIMINAL al polițiștilor și NU A FĂCUT NIMIC!

Într-o dezvăluire cutremurătoare, se pare că Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a fost informat în septembrie 2023 despre comportamentul abuziv al polițiștilor de la Secția 17. A fost avertizat clar că metodele lor de intervenție pot fi fatale. Cu toate acestea, la doar o lună distanță, tânărul Eduard Giosu a decedat în urma unui atac brutal din partea acestor polițiști.

Soții Costel și Daniela Turcan din București au fost victimele unui atac nejustificat chiar în fața casei lor. Agresorii? Polițiștii Marius Pereteanu, Andrei Dima, Ovidiu Mihai și Răzvan Baraitaru. Este important de menționat că Pereteanu a fost implicat și în atacul asupra tânărului Giosu, care a murit în spital după ce a fost lăsat să zacă într-o baltă de sânge, cu o rană la cap, fără a i se oferi ajutor.

Aceste incidente tragice ridică întrebări serioase despre lipsa de acțiune și toleranța inexplicabilă manifestată de liderii din Ministerul de Interne față de polițiștii de la Secția 17, împotriva cărora au fost depuse plângeri penale pentru tortură și comportament abuziv.

Un caz îngrozitor în care, la 25 martie 2023, patru agenți de la Secția 17 au folosit forța fizică în mod excesiv, torturând, umilind și rănind mai multe persoane. Pentru a-și acoperi abuzurile, aceștia și-au amendat victimele.

Într-un memoriu adresat Ministrului de Interne, soții Turcan au subliniat gravitatea situației și au avertizat că metodele brutale ale polițiștilor pot duce la decese. Din păcate, aceste temeri s-au adeverit în cazul tânărului Giosu.

Înregistrările video ale intervenției abuzive a polițiștilor de la Secția 17 au fost prezentate ca dovezi ale brutalității lor. Imaginile arată cum polițiștii stau cu toată greutatea pe un bărbat, unii dintre ei cu genunchiul pe gât, o tehnică care poate duce la moarte, așa cum s-a întâmplat în cazul lui George Floyd în SUA.

Fragmente din plângerea penală depusă împotriva polițiștilor de la Secția 17 dezvăluie o serie de abuzuri și nereguli, de la folosirea excesivă a forței, la nerespectarea procedurilor și la aplicarea de sancțiuni contravenționale nejustificate.

În urma acestor incidente, soții Turcan au solicitat un control de fond privind respectarea procedurilor și legislației specifice la nivelul serviciului de control și al Secției 17. Ei susțin că există un climat de complicitate între cei de la control și cei cercetați, ceea ce pune sub semnul întrebării integritatea și eficacitatea investigațiilor.

Concluzia este clară, există o problemă gravă în cadrul forțelor de ordine, iar cei responsabili trebuie să răspundă. Este inacceptabil ca cetățenii să fie victimele unor abuzuri atât de grave și ca responsabilii să rămână nepedepsiți. Așteptăm măsuri concrete și sperăm că justiția își va face datoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *