ȘOCANT: Consilier local din Zăpodeni, implicat într-un act degradant de umilire împotriva unui cioban – Eventuală infracțiune de ultraj contra bunelor moravuri

Într-o situație scandaloasă care a provocat indignare în comuna Zăpodeni, județul Vaslui, un consilier local a fost acuzat de comportament abuziv și degradant împotriva unui angajat cioban. Lucian Panainte, un respectat membru al consiliului local și patron al unei stâne, este învinuit că l-a umilit pe cioban, obligându-l să poarte o talangă legată de gât și să se comporte ca un berbec, în timp ce mergea în genunchi.

Potrivit legii românești, acest comportament ar putea fi considerat o încălcare a prevederilor din Codul Penal privind ultrajul contra bunelor moravuri, un delict prevăzut și pedepsit de art. 375 Cod Penal, ce poate atrage consecințe juridice severe. În cazul în care instanța decide că acest comportament a depășit limitele acceptabilității sociale și că a fost o încălcare gravă a demnității umane, consilierul local Panainte ar putea fi tras la răspundere penal.

Întreaga comunitate din Zăpodeni a condamnat acest comportament, mai ales că Panainte, un absolvent de facultate și reprezentant ales al comunității, ar trebui să fie un model de comportament civic. În plus, acesta nu este primul incident de acest fel. Se pare că în trecut a avut un comportament similar degradant față de un alt localnic.

Lucian Panainte și prietenul său au încărcat filmulețul controversat pe rețelele sociale, ceea ce a atras atenția publicului și a mass-media asupra comportamentului lor. În ciuda tentativelor jurnaliștilor de a obține un comentariu de la consilierul local, Panainte a refuzat să comenteze incidentul.

Dezvăluirea acestui comportament inacceptabil a provocat discuții aprinse despre modul în care trebuie să se comporte aleșii locali, amplificând cererile de demisie ale consilierului. Comunitatea Zăpodeni se așteaptă acum la o acțiune decisivă din partea autorităților competente, pentru a se asigura că justiția este respectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *