Sesiune parlamentară extraordinară privind legea pensiilor speciale

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat astăzi convocarea imediată a Biroului Permanent al Senatului pentru a determina detaliile unei sesiuni extraordinare. Obiectivul principal al acestei sesiuni este revizuirea Legii pensiilor speciale, în lumina observațiilor făcute de Curtea Constituțională. Marcel Ciolacu a confirmat, de asemenea, că va avea loc o sesiune similară la Camera Deputaților.

Conform declarației lui Ciucă: ”Este imperativ să adaptăm Legea pensiilor speciale la cerințele constituționale. În cadrul acestei sesiuni extraordinare, ne vom dedica reevaluării și modificării legii pentru a corespunde deciziei Curții. Aspectele semnalate de Curte vor fi ajustate prompt, având în vedere că această lege este esențială pentru realizarea obiectivelor din Planul Național de Redresare și Reziliență, un pas crucial pentru accesarea fondurilor europene.”

De asemenea, Curtea Constituțională a oferit clarificări referitoare la respingerea eliminării pensiilor speciale, subliniind că o astfel de măsură ar avea implicații asupra securității juridice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *