Scrisoare deschisă către președintele PNL din partea conducerii PSD –  Iașul nu mai poate fi condus de un personaj acuzat de luare de mită și delapidare!

Apel la decență și integritate în administrație

Organizația Județeană Iași a Partidului Social Democrat a emis un comunicat de presă în care adresează o scrisoare deschisă către președintele PNL și președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, subliniind necesitatea retragerii sprijinului politic acordat lui Costel Alexe, vremelnic președinte al Consiliului Județean. Această acțiune vine în urma acuzațiilor grave de luare de mită și delapidare care îl vizează pe acesta.

Un apel către onoare și integritate

În scrisoarea deschisă, președintele social-democraților ieșeni, Bogdan Cojocaru, remarcă importanța integrității și onestității în funcțiile administrative. În contextul unei Iași reprezentative pentru România, cu o bogată moștenire culturală, istorică și economică, se cere un lider dedicat proiectelor și investițiilor importante, nu unul implicat în scandaluri judiciare.

Apel către moralitate și responsabilitate politică

Cojocaru își exprimă încrederea în principiile morale ale președintelui PNL, Nicolae Ciucă, recunoscându-i cariera militară exemplară și angajamentul său pentru respectarea demnității și moralității. În contextul actual al guvernării de coaliție între PSD și PNL, se subliniază necesitatea menținerii standardelor înalte de integritate politică pentru a contribui la modernizarea și dezvoltarea comunităților locale.

Revelații din dosarul „Tabla”

Scrisoarea face trimitere la detalii dezvăluite recent în presă, inclusiv de publicația noastră, din dosarul „Tabla”, care confirmă acuzațiile aduse lui Costel Alexe. Ancheta relevă că acesta ar fi pretins mită în forma a 22 de tone de tablă și alte materiale de construcție, utilizate pentru lucrări la ferma familiei sale. De asemenea, se menționează că multe dintre documentele folosite de Alexe în apărarea sa sunt antedatate și contrafăcute.

Apel către responsabilitate politică

Președintele social-democraților ieșeni îndeamnă la retragerea sprijinului politic acordat lui Costel Alexe, subliniind că Iașul nu își poate permite ca oamenii asupra cărora planează suspiciuni serioase să conducă administrativ. Referindu-se la perioada în care Alexe a fost în funcție, Cojocaru afirmă că Iașul a fost suficient de mult subiect de rușine la nivel național și că este necesar să se evite astfel de situații în viitor.

Concluzii și apel la acțiune

În încheierea scrisorii, Bogdan Cojocaru subliniază posibilitatea unei reparații morale față de locuitorii Iașului prin retragerea sprijinului politic acordat lui Costel Alexe. Acesta mai adaugă că actualul președinte al Consiliului Județean este implicat și în alte dosare penale, subminând astfel încrederea cetățenilor în administrația locală.

Responsabilitatea comunicării

Departamentul de comunicare al PSD Iași confirmă importanța transmiterii unui mesaj clar și responsabil către autorități și cetățeni, pledând pentru o administrare corectă și etică a resurselor publice și a instituțiilor locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *