Scandal naval internațional: România își întoarce spatele franței și fură Oferta SUA destinată greciei!

Într-o întorsătură neașteptată de evenimente, România pare să fi pus mâna pe fregatele pe care Statele Unite ale Americii intenționau să le ofere Greciei. Această mișcare vine după ce Bucureștiul a decis să renunțe la achiziționarea navelor Gowind, produse în Franța, navelor pe care și Atena le avea în vizor.

Decizia României de a renunța la achiziția navelor Gowind se datorează întârzierilor semnificative în cadrul proiectului, care s-a extins cu patru ani după semnarea contractului. De asemenea, au existat neconcordanțe financiare între Naval Group, producătorul francez, și șantierul naval românesc responsabil de construcție, conform surselor de la GEOSTRATIGIKA.

Ministerul Apărării Naționale din România a confirmat anularea licitației pentru cele patru corvete Gowind. În schimb, se pare că nevoia țării noastre de nave strategice în Marea Neagră va fi satisfăcută prin achiziționarea de fregate second hand din SUA, mai exact fregatele LCS, care inițial erau destinate Greciei.

Această schimbare de direcție în politica navală a României pune din nou în lumina reflectoarelor corvetele pentru Grecia. Atena ar putea acum să se orienteze către modelele Gowind din Franța sau Doha din Italia, după ce planurile anterioare de achiziție au fost puse pe pauză din cauza fregatelor LCS, care acum par să fie direcționate către România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *