Scandal major în Palatul Cotroceni, Iohannis acuzat de ascunderea cheltuielilor la ONU! Arhiva Prezidențială ștearsă

Clubul de Presă a lansat o acțiune legală împotriva Administrației Prezidențiale, acuzând-o de opacitate în privința cheltuielilor efectuate de președintele Klaus Iohannis în timpul vizitei sale la sediul ONU din New York. Avocatul Mihai Dinu, reprezentând Clubul de Presă, a subliniat că informațiile solicitate în 2015 au fost brusc clasificate în 2023, fără nicio explicație.

Într-o mișcare surprinzătoare, arhiva completă a site-ului Presidency.ro a fost eliminată, ștergând astfel informații valoroase despre foștii președinți Traian Băsescu și Ion Iliescu. Această acțiune a stârnit nemulțumire și suspiciuni, având în vedere transparența cu care alte țări europene își prezintă cheltuielile liderilor lor.

În plus, Clubul de Presă a exprimat dezamăgirea față de refuzul Ambasadei României de la Washington, DC de a acorda acreditări jurnaliștilor care doreau să participe la o posibilă conferință de presă sau întâlnire dintre Iohannis și românii din SUA.

În documentele depuse în instanță, Clubul de Presă a subliniat că în 2015, la începutul mandatului lui Iohannis, nu existau probleme în furnizarea de informații despre deplasările externe. Cu toate acestea, la doar opt ani distanță, aceleași informații au fost clasificate ca secrete.

Clubul de Presă a solicitat, de asemenea, ca Administrația Prezidențială să fie obligată să plătească daune morale simbolice în valoare de un leu.

În comunicatul lor, Clubul de Presă a subliniat că “instituția prezidențială continuă să cenzureze informații de interes public privind cheltuielile pe care le face”. Ei au adăugat că au fost nevoiți să depună o acțiune în instanță pentru a obține aceste informații.

În concluzie, acest scandal subliniază importanța transparenței și a dreptului publicului de a avea acces la informații de interes public. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum va răspunde Administrația Prezidențială la aceste acuzații și ce măsuri vor fi luate în viitor pentru a asigura transparența și responsabilitatea în guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *