Scandal în bazinul de înot, transexualii în competiții internaționale. Decizie revoluționară sau discriminare?

Într-o mișcare surprinzătoare, Federația Internațională de Înot, cunoscută sub numele de World Aquatics, a anunțat introducerea unei noi categorii “Open” la prestigioasa Cupă Mondială de Înot din Berlin. Această categorie va fi deschisă “înotătorilor de toate identitățile și orientările de gen”, potrivit surselor de la insidethegames, citate de Mediafax. Cu toate acestea, această decizie nu a fost primită cu brațele deschise de toată lumea.

Una dintre cele mai controversate reguli stabilite este aceea că orice persoană care a trecut prin pubertate masculină nu va putea participa în competițiile feminine. Cursele din categoria “Open” vor fi organizate pe distanțe de 50 și 100 de metri.

Kai Morgenroth, vicepreședintele Deutscher Schwimm-Verband, a fost unul dintre cei care au aplaudat această decizie. “Berlinul, fiind inima diversității și incluziunii din Germania, este onorat să susțină această inițiativă revoluționară. Suntem mândri să fim gazda unui eveniment unde toți înotătorii pot concura fără restricții”, a afirmat Morgenroth.

Cu toate acestea, nu toți sunt de acord. Veronica Ivy, ciclistă trans și dublă campioană mondială Masters a Uniunii Cicliste Internaționale, a criticat decizia. “A forța femeile transsexuale să concureze într-o categorie ‘deschisă’ alături de bărbați cisgender este o decizie profund incorectă”, a declarat Ivy pentru insidethegames. “Este o formă de segregare și o insultă pentru femeile afectate. Femeile trans sunt femei în toate sensurile cuvântului și ar trebui să fie tratate ca atare în competițiile sportive.”

Această decizie marchează un moment crucial în sport, cu multe voci care se ridică atât în susținerea, cât și în opoziția acestei inițiative. Va fi interesant de văzut cum se va desfășura această Cupă Mondială și care vor fi reacțiile ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *