Rușii lansează asalturi în Avdiivka folosind camioane din anii ’30. Bilanțul total relevă pierderea de aproape 200.000 de soldați ruși.

Armata rusă persistă în încercările sale de a cuceri orașul Avdiivka, deși a suferit pierderi semnificative. De-a lungul ultimelor săptămâni, mii de soldați au fost uciși sau răniți, și o multitudine de tancuri și vehicule blindate au fost distruse.

Rușii au adaptat strategia lor după eșecurile inițiale, optând acum pentru atacuri executate de grupuri mai reduse de militari. Acest oraș ucrainean, care s-a transformat într-o fortăreață, continuă să reziste asalturilor.

Imaginile recente prezentate de militarii ucraineni dezvăluie utilizarea de către Rusia a camioanelor „Polutorka”, datând din era stalinistă, în noile lor tentative de avansare. Aceste vehicule, care au fost produse în anii ’30, sunt copii ale modelului Ford din aceeași perioadă.

Avdiivka este asediată din nord și sud și se află sub o presiune constantă din partea forțelor rusești. Generalul ucrainean Mikola Malomuj a raportat că rușii încă își canalizează resursele pentru a încercui complet orașul.

Conform unui consilier al ministrului ucrainean de Interne, armata rusă nu mai are resursele necesare pentru a desfășura o ofensivă la scară largă, similară cu invazia din februarie 2022. Acesta a oferit dovezi video ale forțelor rusești utilizând camioane vechi în operațiunile lor curente.

De-a lungul unui singur weekend, forțele rusești au inițiat peste 75 de atacuri asupra Avdiivka și Marinka, în regiunea Donețk. Cu toate acestea, eforturile lor de a prelua controlul asupra întregii regiuni au fost zadarnice.

Pierderile rusești au fost substanțiale. Institutul pentru Studiul Războiului a raportat că într-un singur atac, armata rusă a pierdut 50 de tancuri, 100 de vehicule blindate și peste 900 de soldați. Ministerul britanic al Apărării estimează că forțele rusești au suferit între 150.000 și 190.000 de „pierderi permanente” în cele 20 de luni de conflict în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *