Operațiunea “Verde de Bacău”, cum a căzut rețeaua de trafic de droguri ce se întindea peste granițele județului

Acțiunile rapide și coordonate ale forțelor de ordine au dus la capturarea și reținerea unor suspecți cheie într-o operațiune majoră de combatere a traficului de droguri.

În ziua de 20 octombrie, procurorii specializați în infracțiuni de criminalitate organizată și acte teroriste, în colaborare cu Serviciul Teritorial Bacău, au pus în aplicare mandatele de reținere pentru doi inculpați. Primul suspect este acuzat atât de deținere, cât și de trafic de droguri periculoase, în timp ce al doilea este acuzat exclusiv de trafic.

Informațiile obținute relevă că, între 14 și 20 octombrie, primul suspect a avut în posesie o cantitate semnificativă de droguri, destinate atât consumului personal, cât și distribuției. Acesta deținea nu mai puțin de 3,41 kilograme de rezină de canabis, sub formă solidă și 0,85 kilograme de plante de canabis. La data de 20 octombrie, un transfer de 93.5 grame de rezină de canabis către cel de-al doilea inculpat a fost interceptat, momentul fiind crucial pentru acțiunea polițiștilor, care au reușit să îi prindă pe amândoi în flagrant delict.

Mai mult, cu ocazia unei percheziții la domiciliul primului suspect, au fost descoperite și confiscate alte 3,32 kilograme de rezină de canabis, împachetate în 35 de pachete de aproximativ 100 de grame fiecare, precum și o cantitate similară de 0,850 kilograme de plante de canabis.

Astăzi, instanța a fost sesizată cu privire la propunerea de arestare preventivă pentru cei doi inculpați, pentru o durată de 30 de zile. Operațiunea judiciară a fost realizată în colaborare strânsă cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău. Suportul tehnic și specializat a fost furnizat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Este important de subliniat că, în conformitate cu legislația românească, în cadrul întregului proces penal, cei acuzați beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale, inclusiv prezumția de nevinovăție.

Aceasta operațiune scoate în evidență determinarea și eforturile continue ale autorităților române de a combate fenomenul traficului de droguri, și de a asigura securitatea și siguranța cetățenilor săi. Pe măsură ce detaliile anchetei se clarifică și alte informații vin la lumină, comunitatea speră la o reducere semnificativă a acestui flagel în regiune.

În încheiere, colaborarea strânsă între diversele instituții implicate subliniază importanța și eficacitatea unui răspuns coordonat la amenințările de securitate care afectează societatea românească. Această operațiune, numită “Verde de Bacău”, va servi ca exemplu și punct de referință în lupta împotriva criminalității organizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *