septembrie 10, 2024

România e într-o mare criza iar toți ne mint! Află cum vor evolua prețurile până la sfârșitul lui Noiembrie! Iarna ce vine va fi un dezastru, prețurile vor bubui!

Directorii de top din România sună alarma: costurile sunt pe cale să atingă cote alarmante înainte de finalul lunii noiembrie. Conform informațiilor recente furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), se așteaptă o majorare semnificativă a tarifelor în domeniile construcțiilor și al comerțului de detaliu.

În urma unui sondaj de conjunctură efectuat în septembrie 2023, liderii din industria manufacturieră anticipează pentru următoarele trei luni o expansiune temperată a producției (indicator conjunctural +6%). În ceea ce privește forța de muncă, se prevede o menținere aproape constantă, cu un indicator conjunctural de -1%. Tarifele produselor industriale sunt, de asemenea, așteptate să înregistreze o creștere temperată în următoarele trei luni (indicator conjunctural +15%).

Conform proiecțiilor din septembrie 2023, sectorul construcțiilor va prezenta o menținere aproape constantă a producției în următoarele trei luni (indicator conjunctural -3%). Directorii prevăd o stabilitate a forței de muncă (indicator conjunctural -2%), dar, în același timp, se anticipează o majorare a tarifelor pentru lucrările de construcție (indicator conjunctural +27%).

În domeniul comerțului de detaliu, liderii au proiectat pentru următoarele trei luni o tendință de creștere temperată a activității economice (indicator conjunctural +13%). Comenzile plasate furnizorilor de bunuri de către entitățile comerciale vor cunoaște, de asemenea, o creștere (indicator conjunctural +16%). Angajatorii estimează o majorare temperată a forței de muncă în următoarele trei luni (indicator conjunctural +11%) și o creștere a tarifelor de vânzare de detaliu (indicator conjunctural +36%).

Conform datelor din septembrie 2023, cerința pentru servicii (cifra de afaceri) va prezenta o menținere aproape constantă în următoarele trei luni (indicator conjunctural +3%). Se prevede o stabilitate a forței de muncă (indicator conjunctural -1%). Potrivit părerii liderilor, tarifele de vânzare sau facturare pentru servicii vor cunoaște o tendință de creștere temperată (indicator conjunctural +8%).

Este esențial să înțelegem că indicatorul conjunctural reflectă perspectiva directorilor asupra evoluției unui fenomen și nu trebuie confundat cu ritmul de creștere sau scădere al oricărui indicator statistic furnizat de INS. Indicatorul conjunctural procentual este calculat ca diferență între procentul directorilor care au optat pentru o variantă pozitivă a fenomenului și procentul celor care au ales o variantă negativă.

În concluzie, România se confruntă cu schimbări economice semnificative în următoarele luni. Este esențial ca atât consumatorii, cât și afacerile să fie conștienți de aceste tendințe și să se pregătească corespunzător. Cu toate acestea, este important să ne bazăm pe date concrete și să evităm panica nejustificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *