Profesori de top sau capi ai traficului? Adevărul șocant din spatele rețelei de droguri!

Într-o dezvăluire surprinzătoare, două figuri aparent respectabile din comunitatea educațională din Buzău au fost scoase la lumină ca fiind liderii unei rețele de trafic de droguri. Acești educatori, care ar fi trebuit să fie modele pentru tinerii pe care îi învățau, sunt acum în centrul unui scandal major.

După ore îndelungate de audieri, magistrații de la Tribunalul Buzău au decis să-i rețină pe cei doi dascăli pentru o perioadă de 30 de zile. Dar aceasta nu este toată povestea. Alte șase persoane, presupuse a fi complici în această afacere murdară, au fost, de asemenea, reținute. Decizia instanței poate fi însă contestată în termen de 48 de ore, iar orice obiecții vor fi judecate la Curtea de Apel Ploiești.

Documentele oficiale ale instanței indică clar gravitatea situației: “Se admite propunerea Parchetului… dispune arestarea preventivă a inculpaților… pe o durată de 30 de zile… Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunțare.”

Dar cum au ajuns acești profesori în această situație?

Surse apropiate anchetatorilor sugerează că acești doi educatori, unul specializat în economie și celălalt în psihopedagogie, ar fi fost creierul acestei operațiuni de trafic de droguri. Se pare că au avut și alți doi complici, unul din Buzău și un altul dintr-un județ vecin.

În urma a 26 de percheziții efectuate în mai multe județe, au fost confiscate cantități semnificative de droguri, inclusiv canabis, 3-CMC și semințe de canabis. De asemenea, au fost găsite și indisponibilizate diverse echipamente și sume de bani, indicând amploarea acestei operațiuni.

Anchetatorii au subliniat că infracțiunile implicate includ constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive fără autorizație.

Investigațiile au dezvăluit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, suspecții ar fi cumpărat droguri de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, cu scopul de a le vinde consumatorilor din Buzău.

Un detaliu și mai șocant este modul în care aceste tranzacții au fost efectuate. Se pare că drogurile erau comandate prin aplicații online criptate, iar plata se făcea în criptomonede. Distribuția drogurilor se făcea într-un mod foarte discret, cu cumpărătorii primind o fotografie și coordonatele GPS ale locului unde puteau găsi drogurile.

Această poveste ne arată că, uneori, adevărul este mai straniu decât ficțiunea. Cei pe care îi considerăm modele în societate pot avea secrete întunecate. Este esențial să rămânem vigilenți și să ne protejăm comunitățile de aceste amenințări ascunse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *