“Revoluție în siguranță!” – Nicolae Ciucă proclamă o schimbare radicală după reforma Codului Penal

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, declara cu mândrie că “fiecare cetățean român se bucură acum de o protecție sporită”, după ce legea de modificare a Codului Penal a fost promulgată de Klaus Iohannis.

Ciucă a subliniat importanța acestei inițiative, pe care a demarat-o în colaborare cu fostul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, menționând că aceasta aduce sancțiuni mai aspre pentru infracțiunile comise dintr-o poziție de putere, oferă un grad crescut de siguranță judecătorilor și procurorilor și garantează o protecție mai eficientă pentru cetățeni în spațiul public. “Efectele sunt spectaculoase – vom asista la o scădere semnificativă a infracțiunilor comise asupra persoanelor vulnerabile și la o diminuare a comportamentelor antisociale și violente”, a scris el pe Facebook.

Într-o explicație ulterioară, liderul PNL a subliniat că cea mai importantă modificare adusă Codului Penal vizează protecția persoanelor aflate într-o situație de vulnerabilitate. “Copiii și bolnavii care au fost victime ale abuzurilor din partea celor responsabili de îngrijirea și protecția lor beneficiază acum de o protecție sporită. Făptuitorii care profită de starea de slăbiciune a acestor victime vor primi o pedeapsă sporită cu o treime”, a precizat Nicolae Ciucă.

“Noul Cod Penal aduce un scut protector tuturor cetățenilor”, a subliniat el entuziasmat. “Prin această reformă, fiecare român se simte acum mai în siguranță ca niciodată!”

Aceste schimbări legislative aduc speranță și încredere în viitorul justiției din România, iar impactul lor asupra societății este așteptat să fie de durată. Cu o astfel de reformă ambițioasă, se deschide calea către un mediu mai sigur și mai protector pentru toți cetățenii țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *