Revoltă în rândurile forțelor de ordine după tragicul eveniment din 2 Mai. Cereri de revocare a funcționarilor de top Bogdan Despescu și Matei Benone

Asociația Ofițerilor de Poliție din Dolj a emis o declarație publică în care susține că agentul de poliție cu o carieră de sub un an, care a interceptat conducătorul auto implicat în accidentul fatal din 2 Mai, dar l-a lăsat să plece fără a-l testa pentru substanțe interzise, este doar un “element scapegoat” în investigația internă care a urmat incidentului.

“Execuție Publică” a unui tânăr Polițist

Sindicaliștii afirmă că agentul este “sacrificat pe altarul opiniei publice”, deși “și-a îndeplinit datoriile în conformitate cu responsabilitățile postului său”. “Așa cum s-a întâmplat de-a lungul anilor, inspectorii de supraveghere din Corpul de Control au găsit elementul scapegoat! A trebuit să fie sacrificată o persoană care nu are cum să se apere”, se arată într-un mesaj postat pe rețelele sociale.

Critici la adresa conducerii

Într-o declarație extinsă, sindicatul a criticat dur acțiunile și deciziile luate de factorii de decizie din Ministerul Afacerilor Interne. “Nu există niciun ofițer de poliție cu discernământ în Poliția Română care să găsească substanțe suspecte într-un vehicul și să nu solicite testarea șoferului”, se arată în comunicat.

Detalii ale evenimentului

Agentul de poliție, lipsit de experiență și detașat pe litoral din capitală, a oprit un vehicul condus de fiul unui om de afaceri local. Acesta a găsit o țigară și câteva pastile în mașină. Deoarece nu avea atribuții de polițist rutier, a contactat dispeceratul, care i-a comunicat că nu există niciun echipaj disponibil. “Acest tânăr ofițer și-a îndeplinit datoriile exact în limitele responsabilităților sale”, subliniază sindicatul.

O campanie de trafic contestată

Sindicaliștii au criticat și campania de trafic “Blocada”, numind-o “o absurditate monumentală”. Ei susțin că aceasta este “o invenție a secretarului de stat, Bogdan Despescu, și nu are niciun scop util, lăsând descoperite zone extinse din orașe și comune”.

O critică dură a conducerii

Sindicaliștii au criticat aspru pe Bogdan Despescu, Matei Benone și alți oficiali de rang înalt. “În ultimii 8 ani, sub conducerea lui Despescu, profesioniștii au fost vânați prin tot felul de investigații disciplinare sau penale inventate, sunt sancționați, sunt transferați sau sunt pensionați”, se arată în comunicat.

Sindicaliștii încheie cu un avertisment sumbru: “Cei care au greșit vor plăti, dar sperăm că și cei care conduc acest sistem corupt vor plăti. Incompetența a fost ridicată la rang de artă în Poliția Română de acest marionetar”.

În lumina acestor evenimente, întrebarea rămâne: cine va răspunde pentru tragedia care a avut loc și pentru sistemul defectuos care a permis ca ea să se întâmple? Este clar că tensiunile continuă să crească, iar răspunsurile sunt așteptate cu nerăbdare de întreaga națiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *