Rețea de trafic de droguri destructurată la Iași.

 DIICOT anunță arestarea a patru suspecți ce vindeau droguri și în licee

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a anunțat recent destructurarea unei grupări implicate în traficul de substanțe interzise, cu o acțiune de amploare în municipiul Iași. În urma investigațiilor minuțioase, procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au reținut patru persoane acuzate de trafic de droguri de risc și mare risc, cu vânzări care au inclus și minori.

Conform informațiilor furnizate de DIICOT, activitățile ilegale au fost identificate în urma unei serii de percheziții și prinderi în flagrant. Suspecții sunt acuzați de comercializarea continuă de droguri, tranzacțiile desfășurându-se preponderent în timpul unor evenimente private, unde au fost distribuite substanțe interzise precum canabis și ecstasy, dar și alți compuși precum 3-CMC, cunoscut sub numele de cristal.

Ce au găsit anchetatorii?

Investigațiile au scos la iveală că, de-a lungul anului 2023, unul dintre inculpați a deținut și a distribuit în mod repetat canabis și ecstasy. Un alt suspect a fost surprins în timp ce vindea o cantitate semnificativă de canabis, peste 55 de grame, într-o localitate din județul Iași. Cercetările au determinat implicarea celorlalți doi inculpați în vânzarea de 3-CMC, în diferite perioade ale anului.

În cadrul acțiunii de joi, DIICOT a efectuat opt mandate de percheziție domiciliară, care au dus la confiscarea unei cantități importante de narcotice, inclusiv 274 de comprimate de ecstasy, 52 de grame de amfetamină, 17 grame de 4-CMC, 97,2 grame de canabis și 85 de grame de hașiș, alături de echipamente utilizate în traficul de droguri, cum ar fi cântare electronice de precizie, telefoane mobile și sume de bani.

La o zi după operațiunea de percheziție, procurorul de caz a ordonat reținerea celor patru indivizi pentru o perioadă de 24 de ore, urmată de decizia Tribunalului Iași care a impus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Acest demers a avut ca scop asigurarea unei proceduri judiciare corecte și eficiente în vederea aducerii la răspundere a celor implicați.

Ce structuri au fost implicate?

Pe lângă efectivele DIICOT și ale Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, la acțiune au participat și ofițeri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, demonstrând un efort coordonat și o colaborare eficientă între diversele agenții de aplicare a legii.

Ce se schimbă pentru cetățeni?

Această operațiune reprezintă un succes în lupta împotriva traficului de droguri și subliniază angajamentul continuu al autorităților române de a combate criminalitatea organizată și de a proteja viețile cetățenilor, în special pe cele ale tinerilor, de pericolele legate de consumul de droguri ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *