Rețea de corupție la Spitalul Județean de Urgență Ploiești: Inclusiv fata de la registratură, agentul de pază și fochistul

Prahova, 19 octombrie 2023 – Procurorii din Prahova au dezvăluit o nouă rețea de corupție care opera la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Se pare că angajați de la diverse niveluri ale instituției, inclusiv fata de la registratură, agentul de pază și fochistul, au intermediat acte de corupție pentru pacienți, inclusiv angajări și acces preferențial la serviciile medicale. Practic, aceștia ofereau servicii ilicite pentru sume de bani, inclusiv intervenții pentru obținerea de concedii medicale și investigații medicale rapide.

Aceste dezvăluiri au venit la lumină în urma unei investigații amănunțite desfășurate de autoritățile judiciare și au ridicat semne serioase de întrebare cu privire la gestionarea instituțională și moralitatea personalului de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Angajata de la Serviciul Registratură, M.L.P., a fost identificată ca fiind una dintre persoanele implicate în această rețea de corupție. Potrivit actului de acuzare, ea ar fi cerut sume de bani de la pacienți pentru a facilita obținerea de concedii medicale sau pentru a asigura prioritizarea accesului la serviciile medicale. Acest comportament a fost posibil datorită influenței sale pe care o deținea în calitate de angajată a spitalului. Procurorii au interceptat convorbiri în care ea solicita 150 de lei de la un pacient pentru a-l ajuta să obțină o programare la un computer tomograf și 75 de lei pentru a interveni în vederea obținerii unui concediu medical.

Angajata de la Registratură și-a recunoscut faptele în fața autorităților și a acceptat să facă un acord de recunoaștere a vinovăției. Ca rezultat, ea a fost condamnată la 2 ani de închisoare pentru trafic de influență și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

De asemenea, se efectuează cercetări în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești cu privire la implicarea altor angajați, inclusiv a unor medici, în acest lanț de corupție. Aceste dezvăluiri pun în lumină necesitatea unei reforme urgente în gestionarea și supravegherea instituțiilor medicale pentru a preveni astfel de practici ilegale și corupte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *