Raluca Turcan în Iași: O zi de cultură în umbra controversatului Costel Alexe

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a avut parte de o zi intensă în Iași, însă nu doar vizitele la instituțiile culturale au atras atenția, ci și prezența marcantă a președintelui Consiliului Județean, Costel Alexe, alături de ea. Alexe, cunoscut pentru numeroasele sale dosare penale, pare să fi transformat această vizită într-o ocazie de a-și spori imaginea publică.

Începând cu vizite la Filarmonica și Teatrul Național, Turcan s-a întâlnit cu personalități marcante ale orașului, printre care și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica. Cu toate acestea, umbra lui Alexe a planat asupra evenimentelor, având în vedere controversele legate de dosarele penale și legată de modul în care a transformat pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean într-un instrument personal de promovare.

Pe lângă vizitele la instituțiile culturale, agenda Ministrului Culturii a inclus și o vizită la amplasamentul propus pentru construirea noului sediu al Operei Naționale Române Iași. Turcan a avut ocazia să viziteze și Muzeul Municipal „Regina Maria”, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii.

Se pare că pasiunea pentru film a Ministrului Culturii nu cunoaște limite, deoarece seara a fost dedicată cinematografiei. La ora 19:00, Turcan a fost prezentă la Deschiderea oficială a Serile Filmului Românesc, ajuns la ediția a XIV-a, și a asistat la proiecția specială a filmului „Cursa” (1975), în onoarea actriței Tora Vasilescu.

În încheiere, vizita Ministrului Culturii în Iași este una plină de evenimente culturale, însă prezența lui Costel Alexe, cu trecutul său controversat, ridică semne de întrebare cu privire la adevăratele intenții ale acestei vizite. Se pare că politica și cultura sunt două domenii care se intersectează în moduri neașteptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *