Proteste neavizate: Avertismentul Jandarmeriei Capitalei

Jandarmeria Capitalei a emis un comunicat în care a atras atenția că protestele anunțate de partidele AUR și REPER pentru miercuri nu sunt avizate conform prevederilor legale.

Planurile partidelor AUR și REPER pentru proteste

Partidul AUR a declarat că va organiza un protest împotriva comasării alegerilor locale cu alegerile europarlamentare în Piața Victoriei, avându-i ca participanți pe președintele George Simion și candidatul la Primăria Capitalei, Mihai Enache. În același timp, REPER a anunțat un protest la sediile centrale ale PSD și PNL, susținând că este momentul ca aceste două partide să asculte vocea cetățenilor.

Lipsa avizului legal

Conform informațiilor furnizate de Jandarmeria Capitalei, adunările publice programate nu au fost avizate de Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din Primăria Municipiului București, deoarece solicitările nu au fost depuse în termenul prevăzut de legislație.

Importanța colaborării și a dialogului

În ciuda neîndeplinirii condițiilor legale pentru organizarea protestelor, autoritățile subliniază importanța unui dialog și a unei bune colaborări între organizatori, participanți și forțele de ordine pentru asigurarea desfășurării acestora în siguranță și ordine publică.

 Recomandările Jandarmeriei Capitalei

Jandarmeria Capitalei recomandă participanților la proteste și cetățenilor în general să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor și să evite orice fel de conflicte.

 Asigurarea protecției și prioritatea siguranței

În ciuda neavizării protestelor, Jandarmeria București afirmă că va asigura protecția tuturor celor care își exprimă opinia în mod pașnic. Autoritățile fac apel la responsabilitate din partea participanților și a cetățenilor în general, asigurându-i că siguranța acestora este o prioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *