Progrese pe drumul autostrăzii A8 – Dosarele de expropriere în lucru

În județul Iași, lucrările pentru viitoarea autostradă A8 sunt în plină desfășurare, iar documentele esențiale sunt în curs de pregătire pentru a fi înmânate proiectantului. Această mișcare strategică vine ca un pas semnificativ în direcția realizării unui studiu de fezabilitate complet și concludent. Proiectantul și-a asumat responsabilitatea de a finaliza acest studiu până la jumătatea lunii mai, marcând astfel un moment crucial în avansarea proiectului.

Primăriile Ieșene pregătesc terenul pentru exproprieri

În paralel cu eforturile proiectantului, primăriile din județul Iași și din zona de influență a viitoarei autostrăzi A8 se angajează în finalizarea rapoartelor legate de starea juridică a terenurilor. Acest pas este vital pentru completarea registrelor de exproprieri. Este o etapă laborioasă, dar esențială pentru a asigura că procesul de expropriere se va desfășura fără întârzieri sau impedimente majore.

 Asociația “Hai că se poate” monitorizează evoluția proiectului

Președintele asociației “Hai că se poate” a subliniat importanța documentației care urmează să fie înmânată proiectantului. Cu o abordare pragmatică, el a confirmat că studiul de fezabilitate ar trebui finalizat în perioada menționată, consolidând astfel speranțele comunității locale în privința proiectului de autostradă. Cu toate acestea, există încă provocări de ordin procedural, cum ar fi obținerea acordului de mediu, care poate prelungi termenele de finalizare.

Progres pe teren – Circulație în perspectivă

Cu toate eforturile depuse, pe loturile fără tuneluri ale tronsonului Iași-Pașcani, se estimează că va fi posibilă circulația la sfârșitul anului 2028. Această estimare oferă o perspectivă clară asupra evoluției lucrărilor și a anticipațiilor privind momentul în care comunitatea va beneficia de avantajele autostrăzii.

Avansuri majore pe tronsonul montan

Un progres semnificativ se remarcă și pe tronsonul montan al autostrăzii A8, unde jumătate din lungimea acestuia este în curs de execuție în acest an. Un pas important a fost atribuirea lotului dintre Târgu Mureș și Miercurea Nirajului unui constructor din Turcia, care deține experiență pe Autostrada Transilvania. Cu o lungime de 24 de kilometri și un termen de finalizare de 30 de luni, acest tronson va aduce beneficii semnificative în conectarea regiunilor și îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

În concluzie, progresul proiectului autostrăzii A8 în zona Iașiului este evident, iar eforturile intense depuse atât la nivel local, cât și la nivelul autorităților centrale și al constructorilor, sunt promițătoare pentru viitorul infrastructurii rutiere din regiune. Cu toate acestea, continuarea susținerii și monitorizării proiectului este esențială pentru a asigura finalizarea sa în timp util și pentru a aduce beneficii durabile comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *