Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film – O călătorie în lumea minții umane

Explorarea complexității minții umane prin film și discuții interactive

Cu a cincea ediție a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film apropiindu-se cu pași repezi, locuitorii din Iași sunt invitați să se alăture unei călătorii fascinante în lumea psihologiei și terapiei. Sub genericul „Nebunia nu-i de-un fel, vorba bunicii”, evenimentul promite o incursiune captivantă în aspectele mai puțin cunoscute ale minții umane.

Direcția artistică condusă de Irina-Margareta Nistor și o pleiadă de invitați speciali

Cu Irina-Margareta Nistor în calitate de director artistic și psihologii Florian Predescu, Ilinca Bălaș, Oana Scutelnicu, Ștefan Feldmann și Laura Manu alături de regizorul Dragoș Zămosteanu ca invitați speciali, festivalul promite să fie o experiență de neuitat. Acești experți aduc cu ei o vastă cunoaștere în domeniul psihologiei și al filmului, pregătiți să ofere perspective inedite și să susțină intervenții care să aducă lumină asupra complexității minții umane.

Trei zile pline de filme captivante și discuții provocatoare

Programat în intervalul 12-14 aprilie, Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film va avea loc la Cinema Ateneu din cadrul Ateneului Național din Iași. Participanții vor avea ocazia să se bucure de proiecții de lungmetraj, inclusiv filme de nișă și producții premiate la Oscar, alături de o selecție de scurtmetraje și chiar o animație destinată celor mici. În plus, un cine-concert de excepție va completa oferta culturală a evenimentului.

Bilete disponibile online și la casieria Ateneului

Pentru cei interesați să participe, biletele sunt disponibile atât online, cât și la casieria Ateneului. Prețul acestora este de 20 lei pentru fiecare proiecție și 25 lei pentru concertul special. Cu un preț accesibil, festivalul se adresează tuturor celor pasionați de psihologie și film, oferindu-le oportunitatea de a explora lumea minții umane prin intermediul cinematografiei.

Un eveniment ce combină arta cu psihologia

Într-o declarație pentru presă, Irina-Margareta Nistor a subliniat că această ediție a festivalului este o combinație de elemente diverse, de la filmele clasice la cele contemporane, toate având ca temă centrală „nebunia” în sensul de pasiune și iubire fără limite. Cu un amestec eclectic de teme și genuri cinematografice, festivalul promite să ofere o perspectivă amplă asupra diversității minții umane.

O proiecție românească a European Psychoanalytic Film Festival

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film este versiunea românească a European Psychoanalytic Film Festival, eveniment prezidat în trecut de marele regizor italian Bernardo Bertolucci. Având loc la Londra o dată la doi ani, acest festival european a fost o sursă de inspirație pentru organizatorii din Iași, care își propun să continue să promoveze dialogul între psihologie și cinematografie.

Încurajarea reflecției și a creativității

Scopul fundamental al festivalului rămâne orientarea publicului către valorile clasice și întrebările esențiale legate de existența umană. Cu focus pe raportul individului cu ceilalți și cu sine însuși, evenimentul își propune să ofere participanților un moment de reflecție asupra fericirii, căutării frumosului și a evoluției personale. Încurajarea creativității și a potențialului de fericire din fiecare individ este un alt obiectiv esențial al acestei manifestări culturale.

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film din Iași promite să fie o experiență captivantă, care să aducă în prim-plan complexitatea minții umane și să ofere participanților oportunitatea de a explora lumea psihologiei prin intermediul cinematografiei. Cu filme de excepție, discuții interactive și intervenții susținute de experți, acest eveniment se anunță a fi unul memorabil pentru toți cei pasionați de artă și psihologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *