Profesoară de la universitate acuzată de comportament nepotrivit și jigniri la adresa studenților, inclusiv etichetarea fetelor ca „videochat-iste”

Conf. univ. dr. Ileana Oana Macari, care preda la catedra de Limba și Literatura Engleză în cadrul Facultății de Litere de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, este pusă sub acuzare de mai mulți studenți pentru un comportament nepotrivit, inclusiv jigniri și abuz de putere. Acuzațiile au fost făcute publice pe o pagină de Facebook.

Unii dintre studenți, precum și foști studenți care au participat la cursurile profesorului, au confirmat și detaliat aceste acuzații sub protecția anonimatului. Limbajul necorespunzător pare să fie principala lor nemulțumire față de comportamentul profesoarei, care, după cum au afirmat, îi intimidează pe studenți.

Acuzațiile vizează în principal faptul că Ileana Oana Macari ar fi folosit un limbaj ofensator și nepotrivit în mediu academic și ar fi avut un comportament agresiv fără motiv. Mai mult, unul dintre studenți a declarat că, în ciuda prezenței fizice la curs, acesta nu a fost niciodată înregistrat pe lista de prezență și a fost șters din diverse motive.

Un alt aspect al acuzațiilor se referă la faptul că profesoara ar fi comparat frecvent studentele cu modelele de videochat. De asemenea, există plângeri privind modul în care ar fi gestionat testările și notarea, cu amenințări de a lăsa studenții în restanță.

Până în acest moment, nu au fost înregistrate plângeri oficiale în ceea ce o privește pe profesoara Ileana Oana Macari. Cu toate acestea, unul dintre studenți a afirmat că este pregătit să meargă în instanță dacă conducerea universității nu va lua măsuri în acest caz.

Contactată telefonic, profesoara nu a dorit să discute despre această problemă și a închis apelul, spunând că este răcită. Decanul Facultății de Litere, prof. univ. dr. Alexandru Arnold Francisc Gafton, a exprimat opinia că nu a fost înregistrată nicio plângere oficială în ceea ce o privește pe profesoara Ileana Oana Macari și a menționat că studenții ar trebui să își exprime nemulțumirile în mod adecvat și să caute rezolvarea direct cu profesorii și conducerea departamentului și facultății.

Vom reveni cu o reacție din partea profesoarei în momentul în care aceasta va fi disponibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *