Prins cu droguri în ghiozdan, la școală

Un incident șocant a avut loc în comuna Popricani din județul Iași, când poliția a fost sesizată de către un elev cu privire la prezența cannabisului asupra unui coleg de clasă.

Consumatorul are 13 ani, iar dealerul 17 ani

Investigațiile ulterioare au dezvăluit un tablou îngrijorător: consumatorul, un elev de doar 13 ani, achiziționase drogurile de la un dealer de 17 ani, care se dovedea a fi chiar un coleg de școală.

Închisoare cu suspendare în prima instanță

Tribunalul Iași a pronunțat deja o sentință în acest caz tulburător, condamnându-i pe cei doi minori implicați în consumul și traficul cu droguri. Surprinzător este faptul că cercetările s-au desfășurat incredibil de rapid, întregul proces durând doar două zile.

Elevul de 13 ani a fost scos din clasă și dus la cancelarie pentru o percheziție. În ghiozdanul său, autoritățile au găsit cannabisul, dovedind astfel acuzațiile inițiale.

Luat la interogatoriu, elevul a mărturisit că a achiziționat drogurile de la un coleg mai mare, în vârstă de 17 ani, implicat și el în consumul și vânzarea substanțelor interzise.

Acest coleg, în ciuda vârstei sale tinere, se dovedea a fi un intermediar în vânzarea de droguri, cerând bani de la colegi pentru a-și satisface propria dependență și apoi comercializând o parte din substanțe.

Ulterior, autoritățile au reușit să-l prindă și pe dealer, în urma unei operațiuni sub acoperire, confiscându-i o cantitate semnificativă de cannabis.

Cu toate acestea, sentința a fost mai blândă decât s-ar fi așteptat mulți. Dealerul, în vârstă de 17 ani, a primit o condamnare de doi ani de închisoare pentru trafic de droguri, dar executarea pedepsei a fost suspendată pentru o perioadă de încercare de trei ani.

În ceea ce-l privește pe elevul de 13 ani, măsura asistării zilnice pe o perioadă de patru luni a fost considerată adecvată de către instanță.

Sentința nu este încă definitivă și poate fi contestată în instanță superioară. Este un caz care ridică multe întrebări legate de accesul minorilor la droguri și de modalitățile în care comunitatea și autoritățile pot interveni pentru a preveni astfel de situații în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *