Previziunea meteorologică pentru următoarele patru săptămâni: Un val de căldură neobișnuit și ploi abundente

Meteorologii au revizuit prognozele meteorologice, anticipând temperaturi superioare mediei sezoniere în majoritatea zonelor țării pentru următoarele trei săptămâni. În perioada 6 – 13 noiembrie, condițiile meteo se vor apropia de norma sezonieră, cu așteptări de ploi însemnate în toate regiunile.

Săptămâna 16 – 23 Octombrie 2023

Temperatura Aerului: Se așteaptă ca temperaturile să fie moderat mai ridicate decât media obișnuită în majoritatea regiunilor, cu excepția nord-vestului unde se vor înregistra temperaturi apropiate de normal. În regiunile vestice, sudice și sud-estice, abaterile termice pozitive vor fi mai pronunțate.

Precipitații: Nord-vestul țării se va confrunta cu un surplus de precipitații. În schimb, zonele sud-vestice, vestice, estice și sud-estice vor avea un deficit de precipitații, iar în restul țării se așteaptă o cantitate de ploaie apropiată de media obișnuită.

Săptămâna 23 – 30 Octombrie 2023

Temperatura Aerului: Se anticipează temperaturi medii superioare normei sezoniere în întreaga țară, cu accente pronunțate în regiunile vestice, sudice și sud-estice.

Precipitații: Vor fi înregistrate precipitații abundente în regiunile centrale și nord-vestice. În alte regiuni, cantitățile de precipitații se vor încadra în norma sezonieră.

Săptămâna 30 Octombrie – 6 Noiembrie 2023

Temperatura Aerului: Previziunile indică o continuare a tendinței de încălzire, cu temperaturi medii mai ridicate decât cele normale în întreaga țară.

Precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de media sezonieră, cu excepția zonelor montane, unde se anticipază un ușor excedent.

Săptămâna 6 – 13 Noiembrie 2023

Temperatura Aerului: Temperaturile se vor stabiliza, revenind la valorile normale pentru această perioadă a anului în întreaga țară.

Precipitații: Se așteaptă un regim pluviometric crescut în toate regiunile, marcând o tranziție către condiții meteorologice mai umede.

Acesta este un rezumat al condițiilor meteorologice anticipate pentru următoarele patru săptămâni, subliniind o perioadă de temperaturi mai ridicate decât media, urmată de o revenire la condiții normale și precipitații abundente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *