Ciolacu, îngrijorat de atacurile teroriste din Bruxelles și solidar cu Belgia și Suedia

„România condamnă ferm atacurile de la Bruxelles şi este alături de partenerii şi prietenii belgieni în aceste momente dificile. Luptăm cu terorismul şi extremismul cu toată energia noastră”, a scris Ciolacu, pe pagina de Twitter (X) a Guvernului.

„Condamn cu fermitate violenţa determinată de ură şi sunt solidar cu popoarele belgian şi suedez în aceste momente dificile”, a afirmat Ciolacu.

Orașul Bruxelles a fost zguduit de o tragedie îngrozitoare luni seară, când doi cetățeni suedezi au căzut victime ale unui atac armat ce a fost rapid catalogat drept un “atac laș” de către premierul belgian Alexander De Croo. Autorul atacului, care a reușit să fugă de la locul faptei cu ajutorul unui scuter, este căutat intens în aceste momente, după ce a declanșat un val de groază în capitala Belgiei.

Parchetul federal, instituția responsabilă pentru gestionarea cazurilor de terorism, a informat că a fost postat un mesaj video de revendicare pe rețelele de socializare. Acest mesaj a fost publicat de către un bărbat care s-a prezentat drept atacator și a pretins că a fost inspirat de Statul Islamic. În urma acestei revendicări șocante, anchetatorii au intrat în alertă, încercând să determine veridicitatea acesteia și să identifice atacatorul.

Potrivit informațiilor furnizate de mass-media belgiene, principalul suspect este Abdesalem L., un bărbat în vârstă de 45 de ani, de origine tunisiană, și care locuiește în comuna Schaerbeek din Bruxelles. La momentul redactării acestui articol, anchetatorii continuă să investigheze motivele și legăturile acestui individ cu grupurile teroriste.

În urma acestui tragic incident, nivelul de amenințare teroristă a fost ridicat la patru, considerat “foarte grav,” în regiunea Bruxelles, arătând amploarea și gravitatea acestei tragedii care a afectat comunitatea internațională și a adus îngrijorare în inimile locuitorilor din Bruxelles. Autoritățile belgiene depun eforturi susținute pentru identificarea și capturarea atacatorului, iar lumea așteaptă cu sufletul la gură evoluția acestei anchete cu implicații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *