Poli Iași schimbă sigla echipei, provocând controverse în rândul suporterilor și comunității ieșene

Iași, 12 iulie 2023 – Schimbarea siglei echipei de fotbal Poli Iași a generat un val de controverse și nemulțumiri în rândul suporterilor și a comunității ieșene. Decizia a fost anunțată recent de club, iar reacțiile au fost puternice și variate, exprimându-se dezamăgirea și dorința de a păstra simbolurile tradiționale ale echipei.

Una dintre vocile cele mai critice față de schimbarea siglei a fost cea a lui Bogdan Crucianu, un fost membru al galeriei echipei și consilier local. Crucianu a exprimat public dezamăgirea sa pe Facebook, subliniind faptul că decizia a fost luată fără consultarea suporterilor și fără o hotărâre oficială a Consiliului Director sau a Consiliului Local. El a subliniat contribuția financiară semnificativă a suporterilor în sprijinirea clubului și a cerut conducerii actuale să prezinte un plan concret pentru recuperarea tradiției și repunerea în folosință a vechii steme.

Cu toate acestea, clubul Poli Iași a emis un comunicat oficial în care prezintă noul logo și explică decizia schimbării. Potrivit comunicatului, noua siglă a fost gândită pentru a reflecta esența clubului și pentru a consolida legătura acestuia cu orașul Iași. Calul, simbol al orașului, a fost redesenat pentru a evidenția un aspect puternic și îndrăzneț. Dungile, caracteristice tricourilor echipei, au fost integrate în designul calului pentru a conferi un aspect unic și ușor de recunoscut. Culorile alese, alb și albastru, reflectă clasa, prestigiul și istoria orașului Iași.

Noul logo este construit pentru a funcționa optim în era digitală și se dorește să aducă clubul în atenția unei noi generații de suporteri. Procesul de rebranding a fost realizat în colaborare cu specialiști în domeniul designului și a inclus consultarea publică în perioada 26 mai – 9 iunie 2023.

Ciprian Paraschiv, actualul președinte executiv al clubului, a adus clarificări într-o declarație personală, menționând că nu a fost consultat în privința schimbării siglei și că a aflat despre evenimentul de prezentare din presă. Paraschiv, cunoscut și pentru expertiza sa în marketingul sportiv, a menționat că era posibil să se găsească elemente stilizate care să asocieze Iașul cu noua siglă, dar a subliniat și faptul că îi plăcea foarte mult logo-ul vechi.

În ciuda nemulțumirilor exprimate de unii suporteri, alții au ales să privească partea amuzantă a situației. Ciprian Paraschiv a observat cu umor că singura diferență dintre Poli Iași și echipa rivală FC Botoșani este orientarea calului din siglă – călul echipei ieșene privește spre dreapta, în timp ce cel al echipei botoșănene privește spre stânga.

Schimbarea siglei echipei Poli Iași rămâne un subiect de dezbatere intensă în comunitatea ieșeană, iar viitorul acesteia și modul în care va fi perceput de suporteri vor rămâne de urmărit în următoarele luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *