Peste 400 de elevi iașeni își însușesc secretele siguranței rutiere!

Pe 27 octombrie 2023, Liceul Tehnologic Gheorghe Asachi și Școala Gimnazială  Carol I din Iași vor fi gazda unui eveniment educativ cu adevărat special. Ora de Educație Rutieră, concepută și implementată de Asociația E.D.I.T (Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului), va ajunge la inimile a peste 400 de elevi, dornici să se educe în materie de siguranță în trafic.

Desfășurată în colaborare strânsă cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Poliția Română, această sesiune de învățare va aduce în prim-plan importanța precauției și responsabilității pe drumurile publice.

Din teorie în practică, un zbor către siguranță

Într-o abordare interactivă și variată, studenții liceului vor descoperi noțiuni esențiale legate de siguranța rutieră, precum și importanța primului ajutor, direct de la cei mai calificați instructori. Polițiștii, instructorii ISU și chiar pilotul de raliuri, Adrian Grigore, vor contribui la formarea unei imagini complete despre provocările și responsabilitățile din trafic.

Același spirit interactiv se va regăsi și în testarea simulatorului de impact – un instrument ce reproduce senzația unui accident rutier frontal, subliniind cu tărie importanța centurii de siguranță.

Prin joacă și povești, siguranța devine a doua natură

Dar nu doar liceenii sunt în centrul atenției! Elevii mai tineri vor fi introduși în lumea regulilor de circulație printr-o serie de activități creativ concepute de echipa E.D.I.T. Jocuri de rol, exerciții non-formale și povești captivante vor face din această oră un moment memorabil.

Un moment de vârf al zilei va fi, fără îndoială, vizita-surpriză a polițiștilor rutieri, precum și posibilitatea de a explora laboratorul de siguranță rutieră al Poliției Române. 

Și pentru că educația nu se încheie la finalul orei, fiecare participant va primi un kit special conceput pentru a aprofunda și consolida cunoștințele dobândite.

Asociația E.D.I.T.: Un deceniu de educație pentru viitor

Cu o experiență vastă în domeniul educației, Asociația E.D.I.T. se mândrește cu proiecte variate care au ajuns în inimile a sute de mii de copii și adolescenți. Fie că este vorba despre primul ajutor, pregătirea pentru situații de urgență, cum ar fi cutremure, sau chiar programe pentru cadre didactice, misiunea asociației rămâne clară, formarea unei generații conștiente și responsabile.

Rezultatele lor nu s-au lăsat așteptate. Cu premii în domeniul comunicării online și proiecte care au avut un impact semnificativ în comunitățile țintă, E.D.I.T. continuă să se afirme ca un pilon esențial în peisajul educațional românesc.

În încheiere

Într-o societate în continuă mișcare, educația rutieră nu mai este doar o opțiune, ci o necesitate. Grație eforturilor Asociației E.D.I.T. și partenerilor săi, viitoarele generații sunt pregătite să înfrunte cu încredere și responsabilitate provocările traficului. Această inițiativă, desfășurată în inima Iașului, este un testament clar al dedicării și pasiunii pentru un viitor mai sigur pe drumurile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *