Patronii stației GPL din Crevedia, retinuți pentru exploziile mortale

Într-un răsunător scandal care a zguduit comunitatea din Crevedia și nu numai, patronii stației GPL care a fost martora unei explozii devastatoare au fost reținuți pentru 24 de ore. Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal și asociatul său, Cosmin Stângă, au fost aduși cu mandat la audieri la Parchetul General din București, iar acuzațiile care li se aduc sunt de o gravitate extremă.

Noutatea acestei situații tulburătoare este că avocatul celor doi patroni și ai companiei Flagas susține că a aflat din presă despre comunicatul Parchetului în care se anunța că cei doi sunt suspectați în dosarul exploziilor de la Crevedia. Cu toate acestea, nici el, nici clienții săi nu au fost contactați de la Parchet și nu știau că trebuie să se prezinte la audieri. Acesta a adăugat că Doldurea și Stângă își mențin promisiunea de a despăgubi localnicii din Crevedia care au suferit pagube majore, dar le-a sfătuit să nu dea nicio declarație publică în acest moment sensibil.

Conform comunicatului emis de Parchetul General, în dosarul exploziei care a avut loc pe 26 august 2023 în localitatea Crevedia, cei doi administratori ai societății comerciale au fost reținuți sub acuzația de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru. Aceasta este o infracțiune prevăzută de articolul 255 alineatele 1 și 2 din Codul Penal. Totodată, o persoană juridică, societatea comercială cu sediul social în municipiul Caracal, județul Olt, este cercetată sub acuzația de comitere a aceleiași infracțiuni.

Potrivit Parchetului, în perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, societatea comercială a funcționat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL. Aceste încălcări au avut loc la un punct de lucru neautorizat situat pe Șoseaua București-Târgoviște, în comuna Crevedia, județul Dâmbovița. Această conduită a societății a creat premisele izbucnirii incendiului și a exploziilor care au avut loc pe 26 august 2023, cu consecințe grave. Până în prezent, cinci persoane au pierit în această tragedie, iar 54 de persoane au suferit vătămări corporale. De asemenea, au fost înregistrate distrugeri și degradări ale unor bunuri imobile și mobile, precum și ale unor lucrări, echipamente, instalații sau componente ale acestora.

În cadrul investigației, au fost efectuate patru percheziții la sediile a două persoane juridice și la domiciliile a două persoane fizice. În urma acestor percheziții, au fost ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare, care vor fi analizate pe parcursul urmăririi penale pentru a stabili responsabilitățile precise.

Ionuț Doldurea și asociatul său, Cosmin Stângă, nu au oferit declarații presei înainte de a intra în clădirea Parchetului. Aceștia sunt acționarii firmei Flagas SRL, care deține stația GPL din Crevedia, stație care a fost scena exploziei tragice de săptămâna trecută. Trebuie menționat că stația GPL fusese închisă de către ISU în 2020, însă, potrivit anchetatorilor, aceasta a continuat să funcționeze ca depozit în mod ilegal.

Întreaga comunitate din Crevedia și din împrejurimi a fost profund afectată de această tragedie, iar reținerea patronilor stației GPL a adus un nou element de complexitate și controversă în acest caz. Cu siguranță, următoarele săptămâni vor aduce mai multe dezvăluiri în această anchetă în curs, iar opinia publică este în așteptare pentru a afla mai multe detalii despre circumstanțele care au dus la explozia devastatoare și despre responsabilitățile exacte ale celor implicați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *