Patriarhul Daniel din România a trimis un mesaj de condoleanțe Patriarhului Teofil al III-lea al Ierusalimului, urmare a decesului a cel puțin 18 persoane în urma unui bombardament israelian care a vizat Biserica Ortodoxă greacă „Sf. Porfirie” din Gaza.

Sâmbătă, Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a exprimat compasiunea sa pentru tragicul eveniment care a avut loc joi seară, când aviația israeliană a bombardat biserica unde localnicii, atât creștini, cât și musulmani, căutau refugiu din calea conflictului militar.

„Preafericirea Voastră, Cu multă tristeţe şi îngrijorare, am aflat despre evenimentul devastator din ziua de 20 octombrie 2023, care a avut loc în incinta bisericii Sfântul Porfirie din oraşul Gaza – lăcaşul de cult cel mai vechi din oraş, situat în cartierul Zaytoun – unde mulţi oameni căutau adăpost din cauza conflictului militar din zonă. Pierderea a cel puţin 18 vieţi omeneşti şi rănirea multor altora, atât creştini, cât şi musulmani, care se adăposteau în acest aşezământ bisericesc, este un incident foarte trist care, în acelaşi timp, ne reaminteşte, şi mai imperios, necesitatea de a proteja viaţa şi de a cultiva pacea şi înţelegerea dintre oameni care aparţin unor etnii şi credinţe religioase diferite. În aceste momente triste pentru toţi cei afectaţi, ne rugăm lui Dumnezeu Cel Atotmilostiv, Domnul Păcii (Isaia 9, 5), să aducă vindecare grabnică celor răniţi, precum şi mângâiere familiilor îndoliate. Cu frăţească dragoste în Iisus Hristos, DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, a declarat Patriarhul Daniel.

Bombardamentul, care a avut loc în seara zilei de joi, a rezultat în moartea a cel puțin 18 persoane care se adăposteau în biserica greco-ortodoxă Sfântul Porfirie din Gaza. Martorii sugerează că raidul israelian ar fi vizat o țintă în apropierea bisericii, în timp ce forțele armate israeliene afirmă că obiectivul atacului a fost „centrul de comandă și control al unui terorist Hamas implicat în tirurile cu rachete și mortiere asupra Israelului”, rezultând avarierea unui zid al bisericii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *