O nouă ediţie a campaniei „Prioritate la Identitate” organizată de Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP Iaşi)

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP Iaşi), sub coordonarea Primăriei Municipiului Iaşi, lansează o nouă ediţie a campaniei „Prioritate la Identitate!”. Această inițiativă are drept scop principal legalizarea situației pe linie de evidență a persoanelor și stare civilă a cetățenilor din comunele arondate. 

Comunele vizate de campanie

Comunele în care se va desfășura campania DLEP Iaşi sunt următoarele: Schitu-Duca, Bârnova, Valea Lupului, Golăieşti, Holboca, Mogoşeşti, Ciurea, Miroslava, Leţcani, Movileni, Rediu, Trifeşti, Roşcani, Bivolari, Victoria, Popricani, Andrieşeni, Vlădeni, Horleşti, Voineşti, Ungheni, Tomeşti, Arorneanu, Ţuţora, Probota, Ţigănaşi. Această acțiune amplă vizează aducerea cetățenilor din aceste comunități în conformitate cu legislația în vigoare și asigurarea unui statut legal al identității lor.

Cine poate beneficia de campanie

Campania se adresează unui spectru larg de persoane care se confruntă cu diverse probleme legate de actele de identitate și stare civilă. Printre acestea se numără:

– Persoanele ale căror acte de identitate au expirat sau urmează să expire în următoarele 6 luni;

– Cei care au împlinit vârsta de 14 ani și nu au act de identitate;

– Cetățenii care și-au pierdut, le-au fost furate sau le-au deteriorat actele de identitate;

– Indivizii care și-au schimbat domiciliul sau au obținut un alt număr la casă;

– Cei care nu dețin certificate de stare civilă sau acestea sunt pierdute/deteriorate;

– Persoanele care s-au căsătorit, au divorțat, și-au schimbat numele și nu au actualizat actul de identitate;

– Cetățenii care dețin buletin tip vechi și doresc să obțină carte de identitate conform noilor norme.

Activitățile integrate în cadrul campaniei

Campania „Prioritate la Identitate” este susținută de o serie de activități integrate, menite să informeze și să asiste cetățenii în rezolvarea problemelor lor legate de actele de identitate și stare civilă. Aceste activități includ:

– Acțiuni de informare desfășurate în unitățile de învățământ din comunele planificate, pentru a ajunge la un număr cât mai mare de persoane, inclusiv prin implicarea părinților și a cadrelor didactice.

– Verificări și acțiuni de punere în legalitate în unitățile medicale și de protecție socială din comunități, pentru a asigura că toți cetățenii au acces la serviciile de care au nevoie, indiferent de situația lor documentară.

– O campanie amplă de informare, utilizând afișe, pliante și audiențe la sediul autorităților locale, pentru a clarifica drepturile și obligațiile persoanelor în ceea ce privește documentele de stare civilă și de identitate.

Campania „Prioritate la Identitate” reprezintă un efort susținut al autorităților locale de a asigura că toți cetățenii au acces la documentele necesare pentru a-și exercita drepturile în mod legal și pentru a-și desfășura activitățile cotidiene fără probleme. Este important ca cetățenii din comunitățile vizate să fie conștienți de această oportunitate și să profite de sprijinul oferit pentru a-și reglementa situația documentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *