“Nu mai căutați vinovații, criminalii suntem noi doi!”

Avem un elefant în cameră, ne mai facem mult ca nu îl vedem ?

Într-o societate afectată de corupție, nu ne putem ascunde în spatele degetului și să ne judecăm doar liderii sau politicienii aleși. Suntem cu toții responsabili pentru această mizerie din sistem, pentru dezintegrarea morală în care am ajuns ca națiune. Este timpul să ne confruntăm cu propria noastră vinovăție și să fim puși sub acuzație. Deși trecutul a fost marcat de tragedia de la Colectiv, întrebarea care rămâne este: Ce am făcut noi pentru a schimba lucrurile? Ce ai făcut tu? Ce am făcut eu? Este rușinos și dezgustător ceea ce se întâmplă în această țară. Simt o repulsie față de noi înșine, de tine, de mine. Societatea de azi suferă de o meningită morală și, da, ea ucide!

Am peste treizeci de ani și nu vreau să le mai dăm voie să facă ce au făcut cu generația părinților mei. Ei au eșuat, dar noi nu avem dreptul să facem același lucru. Nu am fost crescuți pentru asta. Dacă nu înțelegem acum că suntem singurii responsabili pentru schimbare, atunci merităm soarta pe care o avem. Ceea ce se întâmplă în zilele acestea nu mai este nici măcar o batjocură, este crimă, este o crimă împotriva noastră și a copiilor noștri, iar noi suntem complici. Cei care au permis ca toate acestea să se întâmple sunt aceiași pe care i-am ales să ne conducă. În afară de noi, cine mai este vinovat? Este simplu: să-i arătăm și pe ei cu degetul!

Primarul Pandele, Gabriela Firea, șoferul lui Firea și mâna dreaptă a acesteia, sora sa, sunt doar vârfurile, sau mai bine spus o parte din vârfurile. Se spune în psihologie că atunci când vrei să manipulezi masele, trebuie să creezi o situație și să le pui o față a răului. Însă, oricât de dureros ar părea fața acestui rău, suntem eu și tu. Fraților, nu mai putem tolera această situație! Nu avem voie, pur și simplu, să rămânem indiferenți. Trebuie să reacționăm, însă nu prin intermediul tastaturii sau al smartphone-ului. Trebuie să ieșim în stradă și să cerem schimbarea chiar azi, acum, nu în 2024, la următoarele alegeri. Trebuie să ne ridicăm și să facem ceva!

Salut Iași stă la dispoziția tinerilor și a cetățenilor cu spirit civic prin toate mijloacele media pe care le are la dispoziție. Scopul este de a-i conecta pe toți cei care doresc să fie schimbarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *