Lucrările la UPU de la Spitalul ”Sf. Maria” Iași  în curs de finalizare

Lucrările de construcție la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) de la Spitalul ‘Sf Maria’ din Iași sunt pe cale să fie finalizate, iar această nouă facilitate va aduce îmbunătățiri semnificative în asistența medicală pentru copii din regiune. Potrivit autorităților, progresul construcției a ajuns la aproximativ 85%, iar viitoarea unitate promite să ofere servicii de calitate superioară într-o infrastructură modernizată.

Extinderea și îmbunătățirea infrastructurii

Noul UPU de la ‘Sf Maria’ este amplasat într-o clădire nouă, cu o suprafață de peste 2.300 de metri pătrați, prevăzută cu demisol, parter și etaj. O caracteristică semnificativă a acestei unități va fi heliportul amenajat pe terasa clădirii, facilitând astfel accesul rapid pentru intervențiile medicale de urgență.

Creșterea capacității de îngrijire

Una dintre cele mai notabile îmbunătățiri aduse de acest proiect constă în extinderea capacității de primire a pacienților. Înlocuirea vechii unități cu cea nouă va crește numărul de paturi de la 5 la 35. Această extindere va permite tratamentul simultan a unui număr mai mare de copii care necesită îngrijire medicală urgentă.

UPU Sf. Maria de excepție în România

Cu extinderea și modernizarea sa, Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul ‘Sf Maria’ din Iași aspiră să devină un punct de referință în asistența medicală pediatrică din România. Cu 35 de paturi și dotări de ultimă generație, va fi una dintre cele mai mari și bine echipate UPU pediatrice din țară.

Obstacolele rămase – Semnăturile pentru Heliport

Cu toate progresele în construcție, există încă unele obstacole de depășit pentru finalizarea completă a proiectului. Unul dintre acestea este obținerea semnăturilor necesare pentru funcționarea heliportului de pe UPU. Autoritățile implicate lucrează în prezent la soluționarea acestei probleme și se așteaptă ca heliportul să devină operațional în cursul acestui an.

Asigurarea unei infrastructuri de prim rang

Președintele Consiliului Județean Iași a subliniat importanța modernizării infrastructurii medicale în contextul asistenței de urgență. “Nu își dorește nimeni să ajungă la UPU sau la ‘Sf Maria’, dar trebuie să avem o infrastructură de ultimă oră, nu doar curajul și pasiunea medicilor”, a declarat el într-o conferință de presă. Îmbunătățirea facilităților medicale este esențială pentru a asigura că pacienții primesc îngrijirea de care au nevoie în timp util și în condiții optime.

Finalizarea lucrărilor la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul ‘Sf Maria’ din Iași reprezintă un pas semnificativ în modernizarea sistemului de sănătate din regiune. Cu o infrastructură extinsă și modernizată, această unitate va servi eficient nevoilor medicale urgente ale copiilor din Iași și din regiunea înconjurătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *